Tänak, kes kahel eelmisel Tšiili rallil võidutses, sai sedapuhku kolmanda koha Toyota sõitjate Kalle Rovanperä ja Elfyn Evansi järel. Tiimikaaslane Neuville lõpetas eestlase taga neljandana.

Tšiili rallil näitasid Toyotad sedapuhku võimu, kui 16-st kiiruskatsest võideti koguni 13. Vanameister Sebastien Ogier katkestas küll laupäeval, aga võitis pühapäeval kõik neli katset ja kogus sellega 12 punkti. Tänak oli pühapäeva lõikes neljas ja punktikatsel kolmas.

Eestlane tõdes rallijärgses intervjuus, et seekord oli raske Toyotadele vastu saada. „Veidi oli ehk õnne, et Ogier’l olid reedel probleemid, aga muidu polnud meil Toyotade vastu midagi (panna). Andsime endast maksimumi ja saime selle, mida võtta oli,“ sõnas ta.

Nagu öeldud, edestab Neuville tiitliheitluses Tänakut 29 punktiga (207 vs 178 p). Eestlasest omakorda 12 silma kaugusele jääb Ogier ja 17 punkti kaugusele Evans.

„Vahe on suur, aga Thierry pole veel ohust väljas,“ kommenteeris Tänak üldseisu.

Tiimide arvestuses on Hyundai endiselt liider, aga vahe Toyotaga vähenes 17 punkti peale. „Nüüd läheme asfaldile üle. Seal peaks meil olema hea stardipositsioon,“ märkis Tänak. „Heitlus pole veel läbi, peame kõvasti tööd tegema.“

Kruusahooaeg sai Tšiili ralliga läbi. Ralliaastat lõpetavad asfaltetapid Kesk-Euroopas (17. - 20. oktoober) ning Jaapanis (21. - 24. november).