Utena rallil kaotas masina üle kontrolli Ford Focususega sõitnud 1987. aastal sündinud Läti rallisõitja, paiskudes suurel kiirusel pealtvaatajate sekka. Õnnetus juhtus kohaliku aja järgi umbes kell 21.50

Õnnetuses sai viga vähemalt 14 ning suri üks inimene, kelleks osutus 21-aastane meesterahvas. Lisaks said tõsiseid vigastusi kuus inimest, kes kõik toimetati Vilniuse haiglasse. Leedu Delfi info kohaselt oli mitme kannatanu seisnud niivõrd raske, et nad vajasid kohapeal elustamist.

Politsei teatel on vigastatute hulgas üks 16-aastane noormees, kes viibib haiglaravil. Vigastada said ka 9 meest (vanuses 20 kuni 69 eluaastat) ja 3 naist (vanuses 18 kuni 37 eluaastat). Üks vigastada saanud inimene oli välismaalane.

Leedu Delfi lugeja foto sündmuskohalt

Leedu politsei algatas õnnetuse kohta kriminaaluurimise ettekavatsemata tapmise tõttu. Riigi seaduste kohaselt ootab süüdimõistva otsuse korral Läti sõitjat maksimaalselt kaheksa aasta pikkune vanglakaristus.

Väidetavalt leidis väljasõit aset ühes teravas kurvis, kus ekipaaž ei suutnud teel püsida, sõitis kurvi pikaks ja paiskus otse rahvamassi. Kinnitamata andmetel pidanuks kõnealuses kurvis olema ka pöörde suunda näitav heinapall, kuid selle olid eelmisel sõitjad paigalt ära löönud.

Ralli korraldajate ja Leedu autospordiliidu sõnul on juhtumi üksikasjad alles selgumisel. Küll aga langetati otsus, et traagilise õnnetuse järel jäetakse ralli kõik järgmised kiiruskatsed ära.

„Pärast nii traagilist sündmust oleks ebainimlik jätkata. Uurimine käib ning veel pole selge, kelle viga see oli ja mis juhtus,“ sõnas ralli peakorraldaja Arvydas Petkevičius.