Rootsi meediaväljaande Expresseni teatel võeti taoline otsus vastu reedel toimunud Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) kohtumisel. Lisaks Venemaa sportlastele ei lubata areenile tagasi ka valgevene sportlaseid. FIS-i keeld puudutab nii murdmaasuusatamist, kahevõistlust, suusahüppeid, mäesuusatamist, lumelauasõitu kui freestyle-suusatamist.

Venemaa ja Valgevene koondised said MK-sarjas osalemise keelu Venemaa alustatud agressioonisõja alguses 2022. aasta märtsis. Kartus aga püsis, et FIS otsustab hooaja eel keelust loobuda.

„Tunne on väga hea, kuna teadsime, et inimesed on selles küsimuses erinevatel arvamustel. Arutelu polnud. Meile lihtsalt teatati, et järgmisel hooajal selles osas muudatusi ei tule,“ vahendab Expressen Rootsi suusaliidu murdmaasuusatamise alajuhi Lars Öbergi sõnu.

Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe pole üllatunud, et riigi koondis algaval hooajal MK-sarjast eemale jääb. „Meile keelu panemine on igati oodatud otsus. Hetkel ma ei näe väljavaateid, et meid 2026. aastal olümpiale lubatakse, isegi mitte neutraalse lipu all. Kuigi seda otsust ei langeta FIS,“ sõnas Välbe