Nimelt jäi Norra suusakoondis lühikese perioodi jooksul ilma kahest suuremast sponsorist. Esmalt teatas koondise peasponsor Sparebank1, et nad tõmbavad kümne aasta pikkusele koostööle joone alla. Sel nädalal teatas koostöö lõpetamisest naftafirma Equinor. Mõlemad tõmbavad juhtme seinast 2025. aasta kevadel.

Sparebank1 maksab alaliidule 850 000 eurot aastast. Equinori panus on 600 000 eurot aastas. Seega läheb korraga kaduma 1,45 miljonit eurot aastas, kirjutab VG.

Mõlemad toetajad jäävad koondise juurde veel peagi algavaks hooajaks, mis kulmineerub Trondheimi maailmameistrivõistlustega. Seejärel võib Norra suusakoondise rahaline seis muutuda aga ootamatult keeruliseks.

Norra meedias kirjutatakse, et sponsorid tegid antud otsuse, kuna nende hinnangul ei ole murdmasuusatamises praegu värvikaid staare, kes inimesi kõnetaks. Samal ajal on Norras esile kerkinud mitmed atraktiivsemad sportlased ja spordialad.

„Teeme kõvasti tööd, et leida uusi partnereid. Meil on olemas usk, et meid saadab ka edu. Tunneme, et murdmaasuusatamise vastu on jätkuvalt suur huvi,“ sõnas Norra suusaliidu peasekretär Cathrine Instebø VG-le.

Norra Suusaliidu teatel on murdmaasuusatamises nende hooaja eelarveks 7,1 miljonit eurot. Sellest 4,32 miljonit kuulub koondistele. Meeste ja naiste A-koondise koondeelarve on 3,15 miljonit eurot. Noortekoondiste eelarve on 0,78 miljonit ning parasuusatamises 0,39 miljonit eurot.