Lajal alustas turniiri kvalifikatsioonist, kus alistas kaks vastast, ning jätkas heas hoos põhitabelis. Esimeses ringis seljatas eestlane kolmesetilise lahingu järel prantslase Matteo Martineau (ATP 204.) 4:6, 7:5, 6:3 ning teises kohtumises samuti kohaliku mängija Calvin Hemery (ATP 238.) 6:4, 3:6, 7:6 (3). Reedel seisab eestlase teel ees 19-aastane Belgia mängija Alexander Blockx, kes mullu jaanuaris triumfeeris juunioride Austraalia lahtistel.

Lajali ja Blockx tulevad Orleansis platsile peaväljaku teises kohtumises, mis algab Eesti aja järgi orienteeruvalt kell 13.30. Mängu võitja kohtub poolfinaalis Briti tennisisti Jacob Fearnley (ATP 126.) või itaallase Matteo Gigantega (ATP 155.).

Lajali ja Blockxi vahelise kohtumise otseülekanne on leitav siit.

Mida arvab Mark Lajali hetkevormi kohta tennisekommentaator Riho Kallus? „Ma eilset kohtumist ei näinud, kuid Toomas Leius jälgis seda algusest lõpuni. Tema kommentaar oli selline, et tegemist oli väga kõrgetasemelise mänguga. Ta jäi väga rahule Margi esitusega,“ sõnas Kallus lootusrikkalt.

Edukas turniir tõstaks Lajali uutesse kõrgustesse

Kallus toonitas, et Prantsusmaal toimuvad Challengerid on korralduse mõttes ühed maailma suurimad, kuna peaareenil jälgivad kohtumisi sajad kui mitte tuhanded inimesed.

Kui Lajalil õnnestub Orleansis korda saata midagi ilusat, miks-mitte ka turniir võita, tõuseb eestlane järgmisel nädalal avaldatavas maailma edetabelis 150 koha piirile. Lajali karjääri kõrgeim edetabelikoht on 191., kus eestlane paiknes möödunud hooaja lõpus.

Kallus sündmustest ette ei tormaks, kuna Orleansis on kohal palju väga tugevaid mängijad, kellest küll päris mitmeid on juba konkurentsist langenud. Lajali homne vastane Blockx alistas näiteks teises ringis endise maailma 10. reketi Denis Shapovalovi (ATP 101.).

„Suur Challenger on praktiliselt umbes nagu ATP 250 turniir. Kohal on alati väga tugev seltskond, kuid iial ei tea, mis juhtuma hakkab. Näiteks esimeses ringis oli Lajal prantslase vastu seti ja murdega maas. See, et ta sealt välja tuli, oli väga kihvt ja võimas. Tegi murde tagasi ja lõpuks sai seti ning matši kätte. Ta oli väga lähedal, et kaotada, kuid selline see tipptennis on. Marginaalid on väga-väga pisikesed,“ analüüsis Kallus.

Milline vastane on oma olemuselt Blockx, kellega Lajalil tuleb reedel rinda pista? „Eilne mäng Shapovaloviga näitas, millise mehega tegu on. Ta on ülimalt heas hoos ja vormis praegu. Ta oli ju nii paarismängus kui üksikmängus juunioride maailma esinumber. Ega Shapovalovit niisama keegi ei võida. Ühest küljest kahju, et ei näe Lajali ja Shapovalovi mängu, kuid teisalt on võib-olla parem saada selline vastane, kelle jaoks on ka tegu olulise mänguga. Mark on ehk temast isegi natuke kogenum ja see võiks olla tema väike eelis.“