26-aastane hollandlane sai Singapuri GP-l karistada ropendamise eest. Red Bulli esisõitja kirus pressikonverentsil oma vormelit. Kui temalt küsiti, kuidas ta jäi masina käitumisega rahule eelmisel Aserbaidžaani GP-l, vastas Verstappen: „Vormel oli p**ses.“

Päev pärast pressikonverentsi kutsuti Verstappen rahvusvahelise autoliidu (FIA) žürii ette selgitusi andma. Maailmameistrile heideti ette „rahvusvahelise spordi koodeksi“ rikkumist ning teda karistati ühiskondlikult kasuliku tööga.

Red Bulli esisõitja vastas FIA-le protestiga, andes kvalifikatsiooni järel toimunud pressikonverentsil peamiselt ühesõnalisi vastuseid. Hiljem andis hollandlane meediaalas aga lahkelt ajakirjanikele intervjuusid.

Ralf Schumacher peab sellist asjade kulgu ning FIA käitumist absurdseks ja usub, et kui tulevikus asjad paremuse poole ei liigu, otsustab Verstappen F1-sarjast lahkuda.

„Ma arvan, et ta lõpetab, kui asjad eskaleeruvad. Ta on iseseisev, juba piisavalt raha teeninud ja alati öelnud, et ta ei sõida F1-s igavesti. Ma ei välistaks seda,“ sõnas Schumacher. „Hoiatusest oleks kindlasti piisanud. See on normaalne vahest asjade üle kiruda.“

Mercedese piloot Lewis Hamilton soovitas Verstappenil talle määratud karistust mitte kanda. Schumacher ei pea seda aga õigeks sammuks, kuna see tekitaks veelgi suurema skandaali. „Ta peab keskenduma oma vormelile ja võitma maailmemeistritiitli. Selline boikott oleks talle endale ainult pinnuks silmas,“ lisas ta.