34-aastane poolakas, kes viimased kaheksa hooaega esindas Torino Juventust, teatas suvel, et lõpetab profikarjääri. Nüüd on ta tegemas aga ootamatut tagasitulekut ja löömas käsi Hispaania hiiu Barcelonaga.

Barcelona esiväravavaht Marc-Andre ter Stegen vigastas eelmisel nädalal mängus Villareali vastu tõsiselt põlve, millega ta jääb tõenäoliselt kevadeni palliplatsilt eemale. Sakslast asendas mängu lõpuni varumees Inaki Pena (25).

Barcelona väravavahtide osakond on üsna napp, sest peale Peña on seal vaid noormängijad. La Liga reeglite põhjal võivad nad erandkorras palgata endale ka uue kollkipri.

Nii hakkas klubi otsima omale uut esiväravavahti. Tuntud vutiajakirjanik Fabrizio Romano andmetel jõudis Barcelona kokkuleppeni just poolaka Szceznyga, kes oli nõus sõlmima klubiga üheaastase lepingu.

Väravavaht saab klubiga liituda vabaagendina. Üleminek peaks ametlikult jõustuma lähipäevade jooksul. Karjääri jooksul ka Londoni Arsenali ja AS Romat esindanud Szczesny käis Poola koondise eest platsil 84 korda.

Barcelona on Hispaania kõrgliiga hooaega alustanud suurepäraselt, olles võitnud kõik seitse senist mängu. Alles kolmapäeval alistati Robert Lewandowski tabamusest 1:0 Getafe. Kataloonia klubi väravat kaitses Inaki Pena.