Kalev/Cramo alustas kohtumist teravamalt, kuid avaveerandi lõpus VEF kosus ja poolajapausile mindi 44:44 viigiseisul. Kolmandal veerandajal viskasid võõrustajad aga vaid seitse punkti ja enne viimast neljandikku haaras Läti esiklubi 69:51 eduseisu. Seejärel ei suutnud kalevlased enam mängu pööret tuua ja Riia VEF teenis lõpuks kindla 84:63 võidu.

Kalev/Cramo poolelt jõudis kahekohalise punktisummani vaid Severi Kaukiainen, kes kogus 10 silma kõrvale ka seitse korvisöötu. Kasper Suuroru ja Patrick Tape arvele jäi üheksa silma.

VEF-i parimana viskas Gage Davis-McMurrin 18 punkti, Vjatšeslav Bobrov lisas 17 punkti.

Galerii:

Enne mängu:

Kui Läti klubid pidasid ühisliigas esimesed mängud eelmisel nädalal, siis Maarjamaa klubid pole veel platsil käinud. Riia VEF alustas Optibet liiga hooaega kaotusega, kui möödunud laupäeval kaotati linnarivaalile Zellile 88:91.

BC Kalev/Cramo osales möödunud nädalal Türgis toimunud FIBA meistrite liiga kvalifikatsiooniturniiril. Kalevlased võitsid poolfinaalis 84:76 Slovakkia klubi Levicet, aga pidid finaalis tunnistama tšehhide Nymburki 80:66 paremust.

Eelmisel hooajal võitis Kalev/Cramo põhiturniiril mõlemad Riia VEF-i vastu peetud kohtumised. Mullu novembris said kalevlased kodus Riia tiimist jagu 73:66, märtsis seljatati vastased võõrsil 82:76. Üle pika aja kohtub aga Kalev/Cramo Eesti - Läti ühisliiga avamängus just VEF-iga.

„VEF on kiire tempoga võistkond, kes on väga hea transition rünnakul. Meie jaoks on oluline tempot kontrollida ning nende võtmemängijad kinni võtta,“ sõnas eelvaates kalevlaste lätlasest ääremängija Anrijs Miska. „Tuleb väga raske lahing. VEF on hea võistkond, kes hooaja avamängu kaotusest tingituna tuleb mängule ekstra motiveerituna.“

Kalev/Cramo poolel jääb mängust eemale Kaspar Kitsing. Kregor Hermeti mängimine selgub kohtumise eel.

Kalev/Cramo jaoks jätkub hooaeg 5. oktoobril, kui kohtutakse Läti Ülikooliga. Teised Eesti võistkonnad on võistlustules alates 8. oktoobrist.