Uue süsteemi kohaselt peavad MK-sarja 15 paremat sportlast startima kolmandas stardigrupis ehk numbritega 42 kuni 70. Varem said nad ise stardinumbri valida ilma igasuguse piiranguta. Uus reegel kehtib sprindi ja tavadistantside kohta.

Vaatamata sellele, et reeglimuudatuse suhtes olid väga skeptilised ka Norra ja teiste suurriikide - Prantsusmaa, Saksamaa ja Rootsi - tipplaskesuusatajad, võeti kolmapäeval see otsus vastu.

„Uus stardisüsteem tagab veelgi rohkem põnevust meie võistlustele,“ teatab IBU oma pressiavalduses.

Alaliit lisab, et uus muudatus võetakse kasutusele MK-sarja uue hooaja esimesel võistluskuul ning seejärel hinnatakse selle tulemusi.

Veel lisas IBU, et võistluste žüriil on õigus MK-sarja 15 paremat varem starti lubada, kui erakordne ilm võib neile põhjustada ebaõiglased tingimused.

Üks Norra äss, kes on uut süsteemi avalikult kritiseerinud, on Vetle Sjåstad Christiansen, kes teatas: „Ma ei ole kindel, kas televaataja, kes ei näe kohe ülekande alguses startimas kõige tugevamaid, viitsib teleri ees olla seni, kuni tulevad stardinumbrid 60, 70 ja alles siis MK-sarja liider.“