President Kaljulaid andis eilsel pressikonverentsil teada, et tema asepresidendikandidaadid 11. oktoobril toimuvateks EOK juhtkonna valimisteks on olümpiavõitja Gerd Kanter ja Tiit Pekk, kes viimastel aastatel on töötanud tarkvaraarenduse valdkonnas ning korraldanud Ida-Virumaal Alutaguse suusa- ja rattamaratoni.

Pekk on Eestis üks suurema kogemustepagasiga spordiametnik, olles aastatel 1999-2011 esindanud Eestit rahvusvahelises suusaliidus (FIS) maailma- ja kontinentaalkarika alakomitees (sh 2001-2011 selle esimehena) ja murdmaasuusatamise komitee liige. Ta on kuulunud ka suusaliidu juhatusse, olnud populaarse Suverulli ja ka Otepää MK-etapi peakohtunik ning 2001. aastast alates FIS-i tehniline delegaat. 2002. ja 2006. aasta taliolümpiatel Salt Lake Citys ja Torinos oli ta Eesti murdmaasuusatamise delegatsiooni juht, 2014. aasta Sotši olümpial tegutses ta murdmaasuusatamise tehnilise delegaadi assistendina. Hilisemad töökohad: 1997-2011 Swedank, 2011-2013 Peterburi pank. Hetkel OÜ Codeborne arendusjuht.

2021. aastal omistas president Kaljulaid Pekkile Valgetähe V klassi teenetemärgi.

Pekki vastutusalaks Kaljulaidi EOK presidendivalimiste programmis on spordiharrastus ning koostöö piirkondlike spordialaliitude ja klubidega, Kanteri valdkonnaks jääksid tippsport, treenerid ja spordieetika. Tutvu kogu Kaljulaidi programmiga siin!

Mis kaalutluste järel sa Kaljulaidi pakkumise tema asepresidendikandidaadiks tulla vastu võtsid?

Sport on olnud väga oluline osa minu elust. Kersti kandideerimine olümpiakomitee presidendiks oli kui sõõm värsket õhku. Oli valik, kas ma istun ja vaatan kõrvalt või löön kaasa. Pikalt aru ei pidanud. Rääkisin koduste ja tööandjaga ning otsustasin, et siin tuleb kaasa rääkida, sest mulle on oluline, mis siin toimub.