Arsenal võitis avapoolaja 2:1, kuid jäi esimese poolaja lõpuks arvulisse vähemusse, sest teise kollase kaardi sai Leandro Trossard. Ka belglasele peakohtunik Michael Oliveri poolt näidatud teine kollane kaart pakkus palju kõneainet, sest Trossard sai selle olukorras, kus ta lõi palli kaugemale sisuliselt samal ajal kui Oliver ühe vea tõttu mängu seisma vilistas.

Teisel poolajal jahtis City viigiväravat, milleni jõuti matši seitsmendal lisaminutil, kui võrku sahistas John Stones. Väravat tähistades läks hoogu aga tiimikaaslane Haaland, kes võttis palli ja viskas mänguvahendi selja tagant Arsenali kaitsjale Gabrielile vastu pead.

Sellega polnud norralase, kes mängu avavärava lõi, „seiklused“ lõppenud. Kui pall uuesti mängu pandi, jooksis ta pikali vastaste poolkaitsja Thomas Partey. Lõpuvile järel ütles Haaland Arsenali peatreenerile Mikel Artetale, et too „püsigu alandlik“.

Seejärel sekkus olukorda Londoni klubi ründaja Gabriel Jesus.

„Miks sa räägid?“ küsis brasiillane Haalandilt.

„Millest ma räägin? Ma ei rääkinud sinuga, kuradi kloun,“ vastas Haaland. „Tõmba minust eemale, kuradi kloun.“

Esmaspäeval teatas Inglismaa jalgpalliliit, et nad tagantjärele Haalandile ega ühelegi teisele osapoolele matši lõpus toimunu eest karistust ei jaga.

Haalandi käitumist kritiseeris hiljem Inglismaa vutilegend, aastatel 1991-1998 Arsenali esindanud Ian Wright.

„Üks asi, mis mind närvi ajas, oli Haalandi argpükslik käitumine,“ vahendas BBC endise Inglismaa koondise ründaja sõnu. „Visata pall Gabrielile vastu pead olukorras, kus too on seljaga... See on tõelise argpüksi liigutus. Arvasin, et Haaland on sellest parem.“

Eelmisel kahel hooajal just Arsenali ees tiitli võitnud City on viie vooru järel Premier League’i liider 13 punktiga. Arsenal on 11 silmaga neljas. Kahe tiimi vahele mahuvad veel Liverpool ja Aston Villa (mõlemal 12 p).