Graabak rääkis Norra rahvusringhäälingule NRK, et tema probleemid algasid juba kevadel, kui ta rullsuusarajal treenides kukkus.

„Käsi oli väga paistes. See läks aina hullemaks. Turse oli ebaloomulik, arvestades, et tegemist oli luumurruga,“ sõnas 33-aastane norralane, kellel diagnoositi nii küünarnuki- kui käeluumurd.

Kaks nädalat pärast rullsuusaõnnetust oli Graabakul endiselt tugev valu küünarnukis. Kui olukord veelgi hullemaks läks, siirdus norralane uuesti röntgenisse.

„Selgus, et mu küünarnukis oli umbes sentimeetri pikkune kivi, mis oli ümbritsetud lehejäänustega,“ avaldas norralane arstide ootamatu leiu.

Graabak suutis tavapäraste treeningutega alustada alles seitsme nädala pärast. Siis tabas teda aga uus tagasilöök. Juuni lõpus jooksutreeningul ta libastus ning kuna kartis kukkuda käe või küünarnuki peale, maandus õlale. Tagajärjeks rangluumurd.

Veel hiljem suvel kukkus ta oma kodu trepil ja murdis sel korral roide.

Graabak tunnistas, et tal oli nii häbi, et ei rääkinud roidemurrust isegi treeneritele ja tegi paar päeva hiljem juba treeninghüpped kaasa.

„Oli üsna valus, sest laskusin kiiruselt 100 kilomeetrit tunnis. Pärast treeningut sain tagasisidet, et nägin veidi pinges välja,“ meenutas norralane.

„Praegu ma täitsa naudin, et ma ei tunne kuskil valu.“

Graabak on karjääri jooksul võitnud neli olümpiakulda ja kaks olümpiahõbedat. Lisaks on ta võitnud kolm MM-kulda ja kolm MM-hõbedat.