„Võtsin kohe tempo üles, lootes lõpuni kesta, ja see õnnestus. Kuna olen Saaremaalt pärit, siis Sillamäe lauge rada mulle väga sobis,“ sõnas ajaga 8:08.29 kindla esikoha saanud Kaur Alle.

„Lootsin joosta veidi kiirema aja ehk sinna 9:05 kanti, mis oleks olnud ka Eesti tipptulemus, kuid pikk ja võistlusterohke hooaeg on olnud väsitav,“ tunnistas üldjärjestuses neljandana lõpetanud naiste võitja Julia Rakitina, kelle lõpuaeg oli 9:27.41.

Huvitava kokkusattumusena on Eesti meistrid õpetajad: Laagri kooli õppetöö koordineerija Kaur Alle õpetab loodusaineid ja Julia Rakitina õpetab Kõrveküla koolis vene keelt.

Meestest järgnesid võitjale Reigo Lehtla (8:58.54) ja German Terehhov (9:20.30). Naistest sai hõbeda Aet Kiisla (11:37.21) ja pronksi Aleksandra Bondaruk (12:25.32).

„Tänan korraldajate poolt Eesti kergejõustikuliitu, et nad usaldasid meid esimesi alaliidu tunnustatud Eesti ultrajooksu meistrivõistlusi korraldama. Tegime omalt poolt kõik võistluse väärikaks läbiviimiseks ja lisaks aitas kordaminekule kaasa ka kena, kaheksa-aastase ajalooga Sillamäe ultrajooksude parim ilm,“ sõnas jooksu peakorraldaja Aet Kiisla mittetulundusühingust Gurmeejooksud.

Võistlused peeti Sillamäe 2-kilomeetrisel terviserajal, kus Eesti kergejõustikuliit on varem selgitanud Eesti meistreid ja karikavõitjaid käimises.