Eesti klubidest alustab esimesena Optibet liiga hooaega Kalev/Cramo, kes võõrustab 26. septembril Riia VEF-i. Ülejäänud maarjamaa satsid alustavad kohtumisi peale Kaamos karikasarja eelringi läbimist ehk üleülejärgmisel nädalal. Ent Läti klubid andsid tuld juba sel nädalavahetusel.

Reedeses hooaja avamängus alistas Valmiera Glass Via kindlalt 80:63 Liepaja, võitjate parimatena viskasid leegionärid Jordan Watson 17 ning Daquan Smith ja Kahliel Spear mõlemad 16 punkti. Sealjuures oli kohtumise ajal kummaline intsident, sest hieroglüüfides oli reklaambänneril kirjas „Põhja-Korea raketiprojekti ehitaja“.

Mängu näinud korealane pööras asjale tähelepanu ning klubi esines avaliku vabandusega. Hiljem selgus, et reklaami oli tellinud Vidzemest pärit ehitusettevõte ZKRP būve.

„Korvpalliklubi Valmiera Glass Via soovib rõhutada, et me hindame ja usaldame kõrgelt oma toetajaid ning nende edastatavat infot. Kahjuks ei kontrollinud me ühel toetajalogol olevaid hieroglüüfe,“ seisis klubi teates. „Aitäh mängu vaatajale, kes juhtis tähelepanu logol olnud teksti tõlkele. See sisu pole kuidagi kooskõlas meie organisatsiooni väärtustega. Selliste olukordade kordumise vältimiseks pöörame edaspidi sellele teemale rohkem tähelepanu ja oleme selle ettevõttega koostöö lõpetanud.“

Laupäevalgi oli üks mäng üsna ühepoolne, sest Ogre oli 16 silma visanud Guntis Sipolinsi vedamisel 90:74 üle Läti Ülikoolist. Kuid kolmas matš pakkus hooaja esimese põnevuslahingu.

Ehkki Riia VEF võitis linnarivaali Zelli vastu avaveerandi 27:15 ja nad olid veel teise poolaja alguses üsna kindlas eduseisus, siis lõpuks keeras Zelli lõpuminutel asjad enda kasuks ning roosas mängiv meeskond jäi kohtumises peale 91:88. Võitjate poolel säras Justin Mckoy, kelle arvele jäi 34 punkti, seitse lauda ja kaks korvisöötu. Akuel Kot toetas teda 21 ja Roberts Berzins 16 silmaga, VEF-i edukamad olid ukrainlased Issuf Sanon 20 ja Vjatšeslav Bobrov 15-ga.