Kalev alistas kvalifikatsiooniturniiri poolfinaalis reedel Slovakkia meistri Levice Patrioti 84:76. Nymburk oli samal päeval 84:78 üle Trepcast (Kosovo).

Tänase kohtumise võitja paigutatakse 1.-2. oktoobril algaval põhiturniiril D-alagruppi, kus vastasteks on Istanbuli Galatasaray (Türgi), Promitheas (Kreeka) ja Rasta Vechta (Saksamaa). Kaotuse korral mängib Kalev/Cramo astme võrra madalamas FIBA Europe Cupis. Sel juhul maandutaks Europe Cupi F-alagruppi, kus vastasteks on Le Portel (Prantsusmaa), Rilski Sportist (Bulgaaria) ning kas Szekesfehervari Alba (Ungari) või Prievidza (Slovakkia).

Blogi:

Mängu eel: Kalevi tänane vastane Nymburk on Tšehhi meistriks tulnud 20 korral, kusjuures viimase 21 hooaja jooksul on koduse tiitlita jäädud vaid 2023. aastal.

„Viis ameeriklast, kaks-kolm Tšehhi koondise venda. Kindlasti on teatud persoonid, keda peab tihedamalt jälgima. Kuna on erinevat tüüpi mängijad, siis kindlasti tuleb tugevused ära võtta,“ rääkis Kalev/Cramo peatreener Heiko Rannula tiimi Youtube’i kanalis avalikustatud videointervjuus.

Ameeriklaste Stephen Browni, Tylan Birtsi, Jay Shumate, Christian Bishopi ja Nighael Ceaseri vedamisel eelistab Nymburk kiiret mängustiili. Tšehhi koondislastest on nimekaimad pallurid Jaromir Bohacik ja Martin Križ.

„Esimene võti ongi see, et saame selle kiiruse kätte ja jõuame ilusti kaitsesse ja suudame joosta nendega. Teine võti on see, et agressiivse kaitse vastu teeme tarku otsuseid. Teame, mis vastu tuleb, peame selleks valmis olema. Kolmas võti on mentaalne pool. Oleme selleks valmis, et ühel hetkel läheb närviliseks ja füüsiliseks,“ lausus Rannula.

Kalevi juhendaja lisas, et laupäeval oli nende võistkonnast Leemet Böckler hädas toidumürgitusega, aga avaldas lootust, et pühapäeva õhtul on Böckler valmis platsile jooksma.