Poolfinaalis kohtuvad eestlased Jaapani kurlingupaariga Tori Koana ja Go Aoki, kes asub hetkel maailma edetabelis 4. kohal. Jaapanlased osalesid ka möödunud nädalal Tallinnas peetud MK-etapil Tallinn Mixed Doubles International, kuid eestlastel nendega kohtuda ei õnnestunud, kuna jaapanlased alagrupist edasi ei pääsenud. Harri Lill sõnas toona, et tegemist on tugeva vastastega, kelle vastu soovitakse võistelda.

„Isiklikult ootame väga kohtumist Jaapani kurlingupaariga, kes on tugevad ning meie jaoks vähe tuntud vastased. Näiteks möödunud hooajal on jaapanlased võitnud absoluutselt kõik tipptasemel rahvusvahelised turniirid, kus nad on osalenud,“ kommenteeris Lill toona.

Suure slämmi turniiri alagrupis peetud mängudes kujunes eestlaste ainukeseks napiks kaotuseks kohtumine Jaapani esindusega Chiaki Matsumura ja Yasumasa Tanida. Pingelise kohtumise viimasesse vooru mindi viigiseisus 5:5, kuid vastasel oli kasutada viimase kivi eelis. Vaatamata eestlaste pingutustele õnnestus vastasel viimase kivi eelis edukalt realiseerida ning kohtumine lõppes tulemusega 7:5.

Kanadas Calgarys toimuval suure slämmi Mixed Doubles Super Series turniiri esimesel etapil võistleb 15 kurlingupaari. Kahel viimasel aastal toodi Mixed Doubles Super Series turniirilt koju võidud.

Kaldvee ja Lill mängivad sel hooajal seitse MK-etappi Eestis ja Euroopas ning Kanadas mängitakse samuti seitse rahvusvahelist turniiri. Sportlaste eesmärgiks on lunastada Eestile kurlingu ajaloos esimene olümpiapilet ning olla 2026. aasta Milano taliolümpiamängudel medalikonkurentsis.