Alcaraz osaleb Euroopa võistkonna koosseisus parasjagu Laver Cupil, kus hispaanlane alistas laupäeva õhtul kahes setis 6:4, 6:4 ameeriklase Ben Sheltoni (ATP 17.). Berliinis toimuv Euroopa ja maailma koondiste vaheline vastasseis on Alcarazile tänavusel hooajal järjekorras 14. turniir.

Enne Berliini saabumist oli Alcaraz hooaja jooksul pidanud juba 50 üksikmängu kohtumist. Seda on Hispaania tennisisti arvates liiga palju. „Tõenäoliselt tahetakse meid tappa!“ äsas Alcaraz pärast Sheltoni seljatamist. Seejuures tuleb hispaanlasel USA tennisisti Taylor Fritzi (ATP 7.) vastu uuesti väljakule astuda juba pühapäeval.

Alcaraz selgitas pisut on väljaütlemist. Hispaania tennisisti sõnul on mängijatel võistluskalendri kohta küll erinevad arvamused, kuid tema on üks neist, kelle arvates on graafik liiga tihe. „Seetõttu tekivad paljudel mängijatel ka vigastused. Väga paljud head mängijad jäävad selle tulemusena turniiridelt tihti eemale,“ sõnas ta.

Alcarazi sõnul on tal tiheda võistlusgraafiku tõttu alati keeruline leida endas motivatsiooni, et väljakul parimat tennist näidata. „Vahest ma ei soovi isegi turniirile minna. Ma ei valeta – olen seda juba paar korda tundnud. Olen seda tihti öelnud, et mängin oma parimat tennist siis, kui naeratan ja naudin väljakul olemist. See on parim võimalus ennast motiveerida.“