Eesti Korvpalliliidu liigade ja võistluste juhi Henri Ausmaa sõnul on alates uuest hooajast kõik naiste meistriliiga mängud nähtavad veebi vahendusel, mis aitab kaasa naiste korvpalli populariseerimisele. „Uue hooaja puhul on eriline see, et meil õnnestus koostöös alaliidu partneri Leviraga kõikidesse mängusaalidesse paigaldada tehisintellektkaamerad ja see tähendab, et kõik mängud on otseülekandes nähtavad. Seda pole varem olnud ning see on suur edasiminek, mis aitab kaasa naiste korvpalli populariseerimisele Eestis,“ lausus Ausmaa korvpalliliidu pressiteate vahendusel.

Sel hooajal osalevad meistriliigas järgnevad võistkonnad:

Keila Korvpallikool

„Tahame pakkuda võistkondlikku mängu ning ootame häid ja tasavägiseid mänge uuelt hooajalt,“ rääkis lühidalt Keila Korvpallikooli eesmärkidest Rebecca Ots.

TalTech BS

TalTech BS naiskonna peatreeneri Marko Parkoneni sõnul on võistkond võrreldes eelmise hooaja veel noorem. „Võistkond on muutunud veel nooremaks võrreldes eelmise hooajaga, kui meie naiskonna keskmine vanus on 15. Aga meie põhieesmärk on panna suurem rõhk treeningutele.“

Keila Basket

„Eesmärk on seekord play-offi jõuda, muid eesmärke ei ole. Peamine on, et naiskond mängiks korvpalli ning siduda naiskonda meeskonnaga, et klubi oleks üks tervik,“ sõnas Keila Basketi naiskonna peatreener Peep Pahv.

Luunja korvpallinaiskond

Luunja Korvpallinaiskonna mängija Triin Teppo sõnul on naiskonna eesmärk tuua ajaloo esimene medal Luunjasse. „Tahaksime veidi pikema hooaja teha. Kuna eelmine lõppes hooaeg meie jaoks varem, siis aprillis oli juba veidi kurb istuda. Tahame kindlasti kõrgemaid kohti püüda. Võistkonnas on muudatusi - meil on tagasi meie soomlanna, kes paar hooaega tagasi meie eest mängis, ning noori on tulnud peale ja vigastatud on terveks saanud ehk suures pildis läheb meil väga hästi. Tuleb tasavägine hooaeg ning eesmärk on Luunjaga esimene medal ära tuua.“

Tartu Ülikool

„Koosseis on muutunud nooremaks ja rohkem on ülikooliga seotud tüdrukuid. Peamine eesmärk on mängida hästi ning saavutada parem tulemus kui eelmisel hooajal.“ rääkis Tartu Ülikooli naiskonna koosseisust ja eesmärkidest abitreener Esko Tõnisson.

Pärnu Spordikool

„Lahkunud on kaks mängijat Audentese Spordigümnaasiumisse, aga meiega liituvad meie endised mängijad, kes on vahepeal emaks saanud ning otsustasid uuesti naasta korvpalli juurde. Eesmärgid on saavutada kõrgem koht kui eelmisel hooajal,“ võttis kokku Pärnu Spordikooli naiskonna koosseisu muudatused ning eesmärgid algavaks hooajaks peatreener Katrin Kallit.

Rapla Korvpallikool

Rapla Korvpallikooli naiskonna peatreeneri Kaia Millingu sõnul on Rapla naiskonnas noori, kellel on sel hooajal võimalus ennast pildile mängijda. „Koosseisus on üks oluline muudatus – eelmisel hooajal esile kerkinud Lisandra Vetesina on siirdumas TSA naiskonda. Aga meil on neid tublisid noori, kellel on võimalus pildile tulla. Eesmärk on mäng-mängult vaadata kuidas meil läheb.“

TSA/Cityteed

TSA/Cityteed tagamängija Sofia Kosareva sõnas ERR-ile antud intervjuus, et võistkond treenib igapäevaselt ning pool võistkonnast on uued mängijad. „Trennid toimuvad igapäevaselt, vahepeal isegi kaks korda päevas. Pool võistkonda on uued – on tulnud nii noori kui ka välismaiseid täiendusi.

Audentese Spordigümnaasium

„Esmalt ma sooviksin tänada kõiki klubisid, kes on lubanud oma mängijatel liituda Audentese Spordigümnaasiumi naiskonnaga. Sel hooajal on meil mängijad seitsmest erinevast klubist ning see on ka põhjus, miks me mängime põhiturniiri Läti liigas, et anda neile rahvusvahelist kogemust ning teistsuguseid vastaseid,“ rääkis Audentese Spordigümnaasiumi peatreener Kaspars Majenieks.

Audentes Tallinna/Ülikool

Valitseva meistri Audentes/Tallinna Ülikooli tagamängija Kati Rausbergi sõnul on võistkonnas nii lahkujaid kui liitujaid, kuid trennitahe on suur: „Meil on paar lahkujat, kes lõpetasid või liikusid teise naiskonda. Aga on ka uusi mängijaid. Aga suures pildis on koosseis sama ning trennitahe on meil endiselt suur.“

Naiste meistriliigas pannakse pall mängu 25. septembril, kui Luunja Spordihoones lähevad vastamisi Luunja korvpallinaiskond ning TalTech BS.