2017. aasta maailmameister ja tänavustel maailmameistrivõistlustel hõbeda võitnud Majdov lõi enne Pariisi olümpia avamatšis tatamile astumist ette risti, kuid rahvusvaheliste reeglite põhjal on kõik religioossed žestid keelatud. Kuna serblasel oli varasemast sama asja ees all kaks hoiatust, siis nüüd määras IJF talle lausa viiekuulise võistluskeelu.

„Sain viisteist päeva tagasi IJF-ilt võistluskeelu, mis keelab mul järgmisel viie kuul osaleda turniiridel ja laagrites. Tõttöelda ma distsiplinaarmenetluse ajal ei vabandanud oma teo eest ja ma ei tee seda kunagi,“ lausus 28-aastase Majdov. „Mul on kahju, et selline ilus ja karm spordiala nagu judo teeb selliseid otsuseid. Jumal on minu jaoks number üks ja kinkinud mulle suurepärase karjääri – seitse EM- ja kolm MM-medalit.“

Reaalsuses ei pruugi võistluskeelu taga olla vaid tehtud ristimärk. Serblane kaotas olümpiamängude avamatšis kreeklasele Theodoros Tselidisele, mille järel ta postitatas sotsiaalmeediasse sapist nõretavaid kommentaare.

„Kohtunike otsused olid saatanlik rämps. Mulle ei antud kahe minuti järel isegi võimalust. Kas see on kooskõlas spordi ja olümpiamängude väärtustega? Te olete prügi,“ paugutas ta toona õigusmõistjate suunas.

„Iga minu pisar tuleb teile ringiga tagasi, olge te neetud! Judo on rikutud ja korrumpeerunud spordiala, kus kohtunikel on 100% kontroll tulemuste üle. Võtke teatavaks, et ma ei kaotanud ja keegi ei alistanud mind. Praegu ei võida sellel spordialal parimad, vaid satanistid otsustavad võitjaid! Sülitan selle kõige peale.“

Rahvusvaheline judoliit pole Majdovi toonast vihapurset kommenteerinud, kuid nad kinnitasid ametlikult, et võistkeelu taga on ainult judo nii-öelda religioosse reegli rikkumine.