Kolm etappi enne hooaja lõppu juhib autoralli MM-sarja 192 punktiga Hyundai piloot Thierry Neuville, kes edestab tiimikaaslast Ott Tänakut 34 ja Toyota sõitjat Sebastien Ogier’d 38 silmaga. Maksimaalselt on kolme ralliga veel võimalik teenida 90 punkti.

„Viimati olid Tšiili teed väga abrasiivsed, mis oli keeruline rehvide säästmise seisukohalt, aga polnud nii raske autole. Oma kiirete ja aeglaste lõikude seguga on see etapp sõitjate jaoks üsna nõudlik – sarnaselt Soomega. Sellel etapil on natuke kõike, aga eelkõige on see sõitjate ralli,“ selgitas 36-aastane Tänak Hyundai pressiteenistuse kaudu.

Viimaselt kolmel rallilt on Tänakul kirjas kolmas koht Lätis, katkestamine Soomes ning kolmas koht Kreekas. Tšiili ralli on olnud eestlasele pigem õnnelik koht, sest ta võttis seal esikoha nii 2019. aastal kui ka mullu.

„Varasemad kogemused on alati head asjad, aga eelmise aasta võidust on raske midagi kaasa võtta, sest oleme uue meeskonna uues autos,“ viitas Tänak sellele, et mullu sai ta esikoha Ford Pumaga. „Tšiili ralli võib keerukaks muuta ka ilm, sest varemgi on tingimused olnud keerulised. Auto peab toimima väga hästi ja andma meile enesekindlust. Peame andma endast maksimumi ning kindlasti sihime võitu.“

Tšiili etapp saab lähte 26. septembril.