58-aastane Tyson pidas oma viimase ametliku matši 2005. aastal, kui ta viiendas raundis vandus alla Kevin McBridele. 2020. aastal pidas legendaarne raskekaallane näidiskohtumise Roy Jones Jr-iga ning sel sügisel tuleb poksikuulsus taas ringi.

Ent eelolev Dallases toimuv matš paneb mitmes mõttes õlgu kehitama, sest Tyson on oma vastasest 30 aastat vanem ning paljude fännide meelest läheb endine sportlane ringi vaid raha pärast. Mees ise lükkab need jutud ümber.

„Ma saan iga päev kanepimüügist rahatšekke,“ lausus karjääri järel legaalselt kanepit kasvatav Tyson, kellele fännide jutt ei meeldi. „See on täielik pullis**t. Ma olen mees, tahan võidelda ja riskida. Mõnikord tahan näha, kes ma tegelikult olen ja milleks ma olen suuteline. Tahan poksida maailma silme ees. Olen seda teinud alates 14. eluaastast ning see on minu jaoks kõik. Eelolev matš rahaliselt ei mõjuta kuidagi mu elu.“

Tysoni ja Pauli poksilahingut näitab Netflix ning mehed jagavad omavahel ära enam kui 70 miljoni euro suuruse auhinnapoti. Sealjuures matši on lükatud edasi, sest endisel poksijal olid kevadel terviseprobleemid. Päris terve pole ta siiani.

„Mul on jätkuvalt kõndimisega raskusi, aga kahe kuu pärast olen ideaalses vormis,“ lubas ta. „Selle matši võitja selgub jõusaalis tehtud tööga. Teen kõike, mis võiks mind aidata. Naudin koos oma lapsepõlvesõpradega eelolevat õhtut ja põrgusse see Jake Paul.“