203-sentimeetrine ääremängija sai tunamullu Euroliiga põhihooajal Pireuse Olympiakose ridades keskmiselt kirja 21 punkti, 7 lauda ja 2 korvisöötu, millega ta jäi silma NBA klubile Sacramento Kings. Ehkki Bulgaaria koondislane tegi NBA meeskonnaga kolm aastat pika ja 18 miljonit eurot väärt lepingu, siis reaalsuses veetis ta ookeani taga vaid ühe hooaja.

Vezenkov sai NBA-s mullu kirja põhihooajal 42 mängu, kus ta viskas keskmiselt vaid 5 punkti, mistõttu naasis 29-aastane korvpallur tagasi Olympiakosesse. „Nad on toredad dilemmad ja kaalusin läbi kõik võimalused. See teeb rõõmu, kui saad naasta tuttavasse keskkonda, kus sind armastatakse,“ lausus Vezenkov. „Tahan olla konkurentsivõimelises keskkonnas, võidelda tiitlite pärast ja tunda end tähtsana. Ma ei teadnud, kas mul NBA-s tekib uuel hooajal selline võimalus. Tahan seda teha Olympiakoses, mis on minu kodu.“

2023. aastal jõudis Olympiakos Vezenkovi vedamisel Euroliiga finaali, kus Kreeka klubi kaotas 78:79 Madridi Realile. Ent mullu tõusis Euroliiga võitjaks nende tuline konkurent Ateena Panathinaikos.

„Me teame, kus Panathinaikos oli kaks aastat tagasi ja kus nad on praegu. Võtan nende ees mütsi maha. Tänavu sihivad väga paljud meeskonnad tiitlit – meiegi tahame karikat ja võitleme selle eest. Panathinaikosel on koos fantastilised mängijaid ning latt on väga kõrgel,“ lisas ta.

Karjääris varem ka Thessaloniki Arist ja Barcelonat esindanud Vezenkovilt uuriti, kas ja kuidas Olympiakose ning Panathinaikose mängijad omavahel läbi saada.

„Nägin seda ka eelmisel aastal. Kas räägime mürgisest keskkonnast? Ma ei taha inimesi tülli ajada ning miks peaksin teile rääkima oma isiklikest suhetest Panathinaikose mängijatega? Mis põhjusel? Hoian selle enda teada. Me läheme kõik sellega liiale – mängijad, klubijuhid, fännid... Meil on kaks Euroopa paremat klubi ning teised riigid peaksid seda kadestama. Kuid veel mõni aeg tagasi Panathinaikose fännid tulid tänaval minu juurde ja ütlesid: hästi tehtud, sa oled hea mängija. Ning nüüd [peale Olympiakosega lepingu sõlmimist] nad sõimavad mind. Milleks?“ lausus ta.