Olümpia vältel andsid positiivse dopinguproovid Afganistani judokad Sajjad Ghanim Sehen Iraagist ja Mohammad Samim Faizad, Nigeeria poksija Cynthia Temitayo Ogunsemilore, Kongo sprinter Dominique Lasconi Mulamba ning Boliivia ujuja Maria Jose Ribera Pinto.

ITA teatel on võrreldes Tokyo mängudega pilt läinud paremaks, sest Pariisis tehti 4% enam proove, aga vahele jäi üks sportlane vähem. Sealjuures 26. juulist kuni 11. augustini toimunud spordipeol andsid uriini- ja vereproovi kokku 4770 atleeti ehk 39% osalenutest.

Rahvusvahelise testimisagentuuri väitel on see aegade suurim testitud sportlaste hulk, lisaks enne mänge andis 90% atleetidest vähemalt korra dopinguproovi. Enim proove andsid Ameerika Ühendriikide, Prantsusmaa, Hiina ja Austraalia sportlased ning enim testiti kergejõustiklasi, ujujaid, jalgrattureid, sõudjaid ja maadlejaid.

ITA toonitas ühtlasi, et mainitud viis sportlast ei pruugi jääda viimasteks vahelejäänuteks, sest proove säilitatakse ning tulevikus võidakse neid uuesti analüüsida.