Tasavägiselt alanud kohtumises hakkas Kalev/Cramo eest libisema esimese veerandi lõpus. Kümne minuti järel oli seis 23:14. Teise perioodi alguses kärises vahe juba 17 punkti peale (31:14), aga Levice nõelus vahe kiirelt seitsmele (32:25). Esimese poolaja viimased minutid kuulusid taas Eesti meistrile, kes läks pikemale pausile 13-punktilises eduseisus 44:31.

Kolmanda veerandi keskel tegi Levice 15:2 spurdi ja Kalevi edu kahanes vaid kolmele punktile (51:48). Ent veerandi lõpp oli tugevam taas kalevlaste jaoks, kes läksid Severi Kaukiaineni juhtimisel neljandale veerandile 61:49 eduseisul. Neljanda veerandi teises pooles jõudis Levice korra viie ja mitmel juhul kuue punkti kaugusele, aga Kaukiaineni ja 20 punkti toonud Tanel Kurbase korvid aitasid Kalev/Cramo valikturniiri finaali.

Kalev/Cramo resultatiivseimaks kerkis 24 punkti visanud Kaukiainen (kolmesed 7-st 5), 20 punktini jõudnud Kurbas tabas kaugelt kuuest viis. Kaukiaineni arvele jäi ka 6 korvisöötu. Kasper Suurorg tegi 11 punkti, 6 lauapalli ja 10 sööduga kaksikduubli. 8 punkti jäi nii Leemet Böckleri kui ka Patrick Tape kontosse. Levice skooriraskus langes kolme mehe õlgadele: Stephon Jelks viskas 18, Felix Terins 16 ja Ty Nichols 15 punkti. Kogu statistikat näed SIIT.

Kalevi finaalivastane on Nymburk (Tšehhi), kes alistas poolfinaalis 84:78 Trepca (Kosovo). Meistrite liiga põhiturniirile pääseb ainult pühapäeval kell 19 algava finaali võitja.

Blogi:

Enne mängu: Kalev/Cramo on hooaja eel puudust tundnud tagaliini veduriks toodud ameeriklasest Arik Smithist (30), kes tegi 31. augustil peetud esimese kontrollmängu alguses viga reie tagalihasele. Rohkem ta mänginud pole, aga reedel peaks kaasa tegema.

„Tema seisu me veel 100% ei tea. Aga tegime otsuse, et ta ikkagi proovib. Homses mängus tema roll veel nii suur ei ole. Kui peaksime edasi saama, siis oleks tema roll juba suurem,“ rääkis peatreener Heiko Rannula Kalev/Cramo poolt avaldatud videointervjuus. Juhendaja lisas, et viimasest kontrollmatšist Helsingi Seagullsiga eemale jäänud soomlane Severi Kaukiainen on kindlasti rivis.

Kalev/Cramo jaoks eurosarjade kvalifikatsiooniturniirid saanud sügise alguse traditsiooniks. Senisest kolmest korrast kahel on õnnestunud eesmärk täita, sest 2021. aastal pääseti Meistrite liiga ja 2022. aastal Europe Cupi põhiturniirile. Meistrite liiga alagruppi üritati pääseda ka mullu, aga selle tee sulges kaotus Norrköpingi Dolphinsile (Rootsi). Siis peeti valikturniir samuti Antalyas.

„Liiga palju ei tahaks tänavust eelmise aastaga võrrelda, seda ei mäletagi enam. Aga igal juhul oli eesmärk, et saaksime (turniiri eel) kõvemaid mänge. Saime õppetunnid kätte. Usun, et oleme praeguses hooaja faasis päris okeilt valmis. Pisivigastused lõid natuke rütmi sassi, aga neid ikka juhtub,“ lausus Rannula.

Rannula on Kalev/Cramo peatreenerina kolmandal eurosarja kvalifikatsiooniturniiril. „Eks varasematest kordadest olen kindlasti õppinud. Türgi on selles mõttes sama, et eelmisel aastal oli turniiril täpselt sama ülesehitus. Õppida oli just vaimse poole pealt, et liiga palju üle ei mõtleks ja eelkõige oma mängu mängiks. Võib-olla on vastasele keskendumisele seni liiga palju rõhku pandud,“ märkis ta.

Natuke tasub reedesest oponendist siiski rääkida. Kolm hooaega järjest Slovakkia meistriks tulnud Levice, kus hooajal 2019/20 mängis ka Mihkel Kirves, alistas Meistrite liiga valikturniiri veerandfinaalis kolmapäeval Gruusia tšempioni Kutaisi koguni 111:87. Kutaisi alistas hooaja eel napilt Riia Zelli ja kindlamalt Pärnu Sadama.

Rannula loetles Levice ohtlikeimate palluritena ette ameeriklase Ty Nicholsi (veerandfinaalis 29 punkti, 6 söötu, 5 vaheltlõiget), soomlase Aatu Kivimäki (11 punkti) ja rootslase Felix Terinsi (9 punkti, 7 söötu). Kõik kolm on tagamehed.

„Levice on tagamängijate meeskond. Nendest sõltub väga palju. Tagamängijad tuleb kontrolli alla saada, see on mängu võti,“ ütles Rannula. Korvi all näib Levice parim mees olevat 205 cm pikkune ameeriklane Karl Gamble, kes tõi Kutaisi vastu 16 punkti ja 12 lauapalli. Kalev/Cramo mäletab Gamble’it aastatagusest ajast, siis mängis suur äär Norrköpingi Dolphinsi eest.