Septembri algul andis Eesti tenniseliit teada peatreeneri ametikoha loomisest. Vastutusrikkale kohale nimetati itaallane Federico Ricci, kes on töötanud pikalt Soomes Jarkko Niemineni akadeemias ning juhendas veel selle augustini praegust põhjanaabrite esireketit Emil Ruusuvuorit.

Ricci treenerikarjäär algas 2001. aastal Floridast Chris Everti akadeemiast, kus harjutasid hiljem tema juhendamisel näiteks praegused naiste tipud Madison Keys ja Ajla Tomljanovic.

Delfi uuris itaallaselt, millist potentsiaali ta pärast Anett Kontaveidi ja Kaia Kanepi areenilt lahkumist Eestis näeb ning kuidas ta kavatseb tagada, et talendid kaduma ei läheks, vaid ikka marjamaale jõuaks.

Jalgpallis me teame, mida peatreener teeb, aga tennis on kõikidest individuaalspordialadest vast kõige individuaalsem. Mida tenniseliidu peatreener teeb?

Arvan, et minu suurim kasu on olla abiallikas ja pakkuda selle riigi treeneritele ja mängijatele oma kogemust ja ekspertiisi. Olen Eesti tennisega tuttav juba mõnda aega. Muidugi on siin keegi, kes on vastutav meeste ja keegi, kes naiste tennise eest. Idee on hõlmata mõlemat valdkonda ja anda nõu, kuidas teatud olukordades toimetada, eriti mis puudutab mängijate ja treenerite vahelist suhtlust, treeningolukordi, mängijate arendamist, kalendreid ja koordineerimist. Ma võin aidata kas oma kogemusega või olla ka tehniline tugi väljaku peal.