Karjääri jooksul neli olümpiakulda ja 14 MM-kulda võitnud Johaug pole rahul, et esmakordselt kavas olevat naiste 50 km maratonidistantsi ei sõideta naistepäeval.

Rahvusvahelist naistepäeva tähistatakse 8. märtsil, mis langeb MM-võistluste viimase nädalavahetuse laupäevale. Naiste asemel suusatavad 8. märtsil 50 kilomeetrit aga hoopis mehed. Naiste maraton on kavas päev hiljem.

„Mis kurat juhtus? Kujutasin väga ette, et naistepäeval sõidetakse 50 km maraton. See oleks ju nii palju parem olnud,“ sõnas Johaug Norra ringhäälingule NRK.

„Ma tõesti ei tea, kes selle otsustas,“ imestas 36-aastane norralanna.

Trondheimi maailmameistrivõistluste peakorraldaja Åge Skinstad ütles NRK-le, et naiste võistlus pandi spetsiaalselt viimasele päevale, et see rohkem tähelepanu saaks.

„Minu arvates on tore, et nad viimasel päeval suusatavad. Just siis peetakse lõputseremooniat ja Granåsenis [Trondheimi suusakuurort] on palju rahvast. Meie arvates on see suurepärane,“ kommenteeris Skinstad.

„Loomulikult väärtustame naistepäeva ja naiste õigusi väga. Suusatame samadel distantsidel ja auhinnaraha (meestel ja naistel) on sama. Oleme sellega rahul,“ lisas ta.

Johaugi igatahes Skinstadi seletus ei rahuldanud. „On naistepäev. Miks peab siis olema kolm meeste võistlust?“ viitas Johaug asjaolule, et 8. märtsil võistlevad mehed ka kahevõistluses ja suusahüpetes.

Johaug lõpetas tippsportlase karjääri 2022. aasta kevadel, kuid sel kevadel kinnitas ta lõplikult oma tagaitulekut suurde sporti.