„Näitus, mis hõlmab kõiki senitoimunud suveolümpiamänge, toob esile olümpiaplakatite rolli nii mängude reklaamimisel kui ka nende visuaalse identiteedi loomisel,“ seisab Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi pressiteates.

Näituse tutvustuses lisatakse veel: „Olümpiaplakatitel on olnud mängude ajaloo vältel oluline koht. Esimesed ametlikud plakatid said kiiresti olümpiamängude turunduse lahutamatuks osaks. 20. sajandi jooksul arenesid plakatite kujundusvõtted, kaasates uusi kunstistiile ja tehnoloogiaid, mis võimaldasid luua visuaalseid olümpiamängude ainulaadset vaimu jäädvustavaid meistriteoseid."

„Näituse teeb eriliseks see, et plakatite kaudu on võimalik jälgida nii spordimaailma kui ka kultuurilise ja poliitilise konteksti muutusi, mis on kujundanud olümpiamängude identiteeti üle sajandi.“

Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi juhatuse liikme Siim Randoja sõnul on näitusel uudistamiseks mõistagi ka tänavuse Pariisi olümpia plakat.

„Olümpiaplakatid ei ole ainult kunstiteosed, vaid need kannavad edasi ajastu vaimu ja sümboliseerivad rahvaste ühtsust. Uus näitus annabki külastajatele suurepärase võimaluse tutvuda plakatitega, mis on olnud olümpialiikumise visiitkaardiks ja muuhulgas on näitusel lähema vaatluse all ka Pariis 2024 ametlik plakat,“ ütles Randoja.

Kõiki näitusel olevaid plakateid saab spordimuuseumi poest ka koju kaasa osta. Näitus on külastajatele avatud kuni 2025. aasta jaanuarini.