Vahepeal Eesti esiklubi staatust nautinud Tartu Bigbank pole kohalikuks meistriks tulnud viimased kaks hooaega. Kui mullu võideti Aadu Luukase karikas ja Balti liigas jõuti finaali, siis Eesti meistrivõistlustel jäädi sootuks medalita.

Nüüdseks on klubi tasemes sammu edasi astunud ja aastase pausi järel ette võtnud ka euroteekonna. Selleks pani õla alla võistkonna pikaaegne nimitoetaja Bigbank, kellega sõlmiti hiljuti kolmeaastane lepingupikendus, mis toob eduka esinemise korral klubile sisse võrkpallimaastikul rekordilised 762 500 eurot.

Bigbank Eesti juht Jonna Pechteri sõnul on nende jaoks oluline Tartu võrkpalli edasiarendamine. „Uus leping on kolmeks aastaks, aga meil pole plaanis siis lõpetada,“ rääkis ta teisipäevasel pressikonverentsil. Lepinguga toetatakse nii Tartu naiskonda kui ka nüüdsest noortetiime. „Kuskilt tuleb alustada, noortel pole mõtet käia mänge vaatamas ja saada inspiratsiooni, kui ise mängida ei saa. Nii tipptasemel võrkpallurid lõpuks tulevadki, kui (korralikes tingimustes) pihta hakata.“

Tulemustest sõltub lõplik eelarve

Klubi jaoks on oluline taas eurosarjades mängimine. „Oleme just selleks toetussummat märkimisväärselt suurendanud,“ lisas Pechter. „Ilmselgelt kõik reisid maksavad. Tahame, et Tartu teaks, et meie toetus on neil igal juhul olemas.“

„Hea tunne on euromängule minna teadmisega, et järgmisse ringi saamine toob kaasa ainult võidurõõmu, mitte näiteks mure, kuidas eelarvesse lennupiletite raha juurde leida,“ lisas peatreener Alar Rikberg, kelle tüüritav tiim osaleb tänavu tugevusel kolmandas sarjas CEV Challenge Cup. Eelmisel hooajal tartlased sarnaselt ülejäänud kolmele Eesti klubile CEV-i võistlustel ei osalenud.