Tartu Ülikooli spordihoones 537 inimese ees peetud kohtumises haarasid võõrustajad mänguohjad juba alguses, kui nelja minutiga mindi 15:2 mängu juhtima. Avaveerandi 21:10 võitnud tartlased lasid teisel veerandil Viimsi küll pisut mängu tagasi, aga poolajale mindi siiski kindla 49:32 eduseisuga.

Poolajapausilt tagasi tulles näitasid karika eelringi avamängus Keila/Coolbeti alistanud viimsilased head mängu ja viie mänguminutiga vähendati vahe üheksa peale seisul 56:47. Sealt edasi sai kodumeeskond aga kaitse taas paremini pidama ja kolmanda veerandi lõpuks juhiti taas kindlamalt 68:51. Neljas veerand enam mängu jõujooni ei muutnud ja Tartu sai kirja 85:64 võidu.

Aivar Kuusmaa hoolealuste resultatiivseim oli ameeriklane Jalen Henry 18 punkti ja seitsme lauaga, võimsa kaksikduubli teinud Egiptuse koondise ääremängija Omar El-Sheikh lisas 17 silma ja 15 lauapalli. Rauno Nurgeri arvele kogunes 10 punkti.

Viimsi ridades kogus Omar Pajic 12 punkti ning võrdselt 10 silma lisasid Stefan Vaaks ja Jörgen Rikberg.

Tartu ääremängija Karl Johan Lipsu sõnul otsib meeskond veel sujuvat kokkumängu. „Tegime selle ära, mis me tulime siia tegema ja esimene mäng võidu saime kätte. Võib olla mingitel hetkedel meil siiski kõige paremaid perioode ei olnud nagu mängu ajal. Tulevad ikka hetked, kus me natuke nagu lagunemine, aga hooaeg on nii varajases faasis, et see praegu on veel okei. Arvestades, et oleme septembri keskpaigas, siis oleme päris heas seisus, aga alati saab paremini ja töötame selle nimel, et veel paremini kokku mängida,“ sõnas Karl Johan Lips.

Viimsi oli karikavõistlusi alustanud võidukalt, kui pühapäeval alistati Keila Coolbet 95:83. Tartu Ülikooli meeskonna jaoks oli tänane mäng esimene.