Juuli algul arvestas Astur (28), et läheb 21. septembril oma kolmandas MMA profimatšis vastamisi prantslase Samir Zaidiga (35-aastane, 6 võitu, 5 kaotust). 10. septembril teatasid korraldajad, et Asturi uueks vastaseks on temaga sama vana brasiillane Rodrigo Miag (5 võitu, 3 kaotust). Eile teatati uuesti, et Miago on saanud oma viimases matšis vigastada ning tema asemele on leitud teine sambamaa võitleja Alisson Marreira (22-aastane, 7 võitu, 8 kaotust, 1 viik). Zaidi ja Miagi vahepeal nõustus Astur juba võitlema ka ühe inglasest vastasega, kes samuti ära langes.

„Eks see stressirohke ole, kui su fight ära jääb, tuleb uus vastane, jälle jääb ära, vahetub uuesti... Aga korraldaja on head tööd teinud, leidnud uue vastase, kes on nüüd paigas. Nüüd on kõik hästi. Sihtmärk on silme ees!“ rääkis Astur, kes näeb vastaste vahetuses ka positiivset - ta on pidanud tegema teadlikult väga erinevat tüüpi trenni.

„Prantslane oli pigem poksi taustaga püstivõitleja. Keskendusime seega rohkem püstivõitlusele, teades siiski, et kui ma hakkan hästi tabama, võib ta tulla ühel hetkel ka mu maadluskaitset testima,“ kirjeldas Astur oma ettevalmistust. „Järgmine vastane oli inglane - puhas püstivõitleja. Olime kindlad, et sellest tuleb kindla peale ainult püstivõitlus. Siis kukkus ka tema ära, tuli brasiillane, kel on jiu-jitsus lilla vöö. Viimane brasiillane, kes praegu on, on universaalse stiili ja suure kogemusega.“

„Oleme tegelikult kogu aeg treeninud nii, et saaks kõigiga hakkama. Kõik sparringupartnerid, kellega olen trenni teinud, on testinud ka mu maasvõitlust. Nii et suures pildis vastaste vaheldumine mind mõjutada ei tohiks.“

Vaata Marreira matši 2022. aasta novembrist hispaanlase Jose Sanchezi vastu (tänaseks 13 võitu, 3 kaotust) Tenerifel Strikers Cage Championship üritusel!

Astur naasis eelmisel nädalal kahe ja poole nädala pikkusest Marbella treeninglaagrist ning keskendub täna juba kaalu võtmisele. „Oli raske treeningetapp, üks parimaid laagreid, mis ma Hispaanias olen teinud. Seal oli mul kolm-neli väga head venda, kellega koos treenida. Kogu laager oli minu ettevalmistuse peale üles ehitatud. Sain harjutada väga palju maas olemist kui ka sparrida heade püstivõitlejatega,“ sõnas ta.

Treenerid Hispaanias ja Eestis

Hispaanias treenib Astur põhjaiirlase Merv Mulhollandi ja oma venna Mairo näpunäidete järgi. Mulhollandi näol on tegemist viimati 2015. aastal võistelnud vabavõitlejaga, kelle enda profikontol on 11 võitu ja 6 kaotust. Eestis on Asturil treenereid ja abilisi hulgim: Raigo Kutsar, Juri Gribovski, Priit Mihkelson, Tom Mäenurm, Aleksei Kurdin, Ringo Tipp ja jõutreener Raul Jerva.

Milleks vabavõitlejale nii suur tiim? „Kui ma elaks alaliselt Hispaanias ja kogu mänguplaani enda ümber ehitaks, siis võiks olla ka teisiti võimalik, aga Eestis pead sa paratamatult erinevates kohtades treenima, et kõik vajalik kätte saada. Ainult ühe valdkonna treeningutest ei piisa,“ vastas Astur.

The League V üritusel 2023. aasta novembris tegi Maikel Astur MMA profidebüüdi.

Laupäevasest matšist rääkides usub Astur, et oluliselt kogenum, kuid pikkuselt lühem brasiillane võib olla kärsitum võitlust maha viima. „Eestis on vähe selliseid võitlejaid, kes võtavad selliseid väljakutseid vastu, nagu ma praegu olen võtnud. Mu viimane vastane oli kahekordne Poola meister, nüüd kohtun väga kogenud Brasiilia võitlejaga, kel on 16 matši kogemus. Mul on see alles kolmas. Arvan, et tuleb kõva sõda!“ pakkus ta.

„Vastane on väga kõva peaga. Keegi teda väga ära löönud (nokauti löönud - G.L.) veel ei ole. Aga ta pole veel kohtunud selliste kogemustega mehega nagu mina,“ lisas Astur, kes enne eelmise aasta novembris The League’il tehtud MMA debüüti pidas üle 35 kikkpoksi profimatši.

Vastane tuleb Eestisse kolmematšilise kaotuseseeria pealt

Marreira, kelle hüüdnimeks on portaalis Sherdog märgitud „Sakuraba“ (jaapani keeles tähendab see kirsiaeda) käis viimati võistlusringis alles 29. juunil, kui kaotas Prantsusmaal Istres Alfa Fight Championshipi nimelises sarjas (AFC2 viitab, et tegu oli sarja teise üritusega) õhtu eelviimases matšis kohtunike ühehäälse otsusega 28-aastasele Geisym „Zidane“ Derouche’ile (8 võitu, 4 kaotust).

Kolmematšilise kaotuseseeria pealt Eestisse tulev Marreira on nokaudiga (kas otse või tehnilise) võitnud viis vastast, ise samal moel kaotanud kolmele. Vaid ühe kaotuse on ta saanud alistusega. 2023. aasta 15. detsembril kaotas ta esimeses raundis saadud põlvevigastuse tõttu Poolas Hybrid MMA 2 võistlusel kohalikule mehele Daniel „Skiba“ Skibinskile (22 võitu, 9 kaotust). Vaid paar kuud varem kaotas ta tehnilise nokaudiga lätlasele Arturs Leisansile (9 võitu, 8 kaotust).

Enne MMA debüüti ütles Astur, et kavatseb uues distsipliinis püüda „püha graali“ ehk UFC-d, milleni ükski eestlane küündinud pole. Unistuse sellest ütles omal ajal kõva häälega välja ka Raju peakorraldaja Ott Tõnissaar. Miks see ei realiseerunud, räägib ta pikemalt viimases „Üks kaks maks“ podcastis.

Millal Astur esimese matši Eestist väljaspool tahaks pidada? „Tahan lähima aja jooksul kindlasti välja minna,“ tunnistas ta. „Võtame üks matš korraga, aga kindlasti järgmisel aastal tahaks hakata välismaal võistlema. Arvan, et laupäevane matš saab mulle olema hea kogemus - sellise kaliibriga mehe vastu võistelda on suur väljakutse. Pärast sellist meest peaks järgmisel aastal välja sihtima.“

MMA RAJU 16 võitluskaart

Algus laupäeval kl 18

Profimatšid

1. Maikel Astur (Eesti) - Alisson Marreira (Brasiilia)

2. Edward Walls (Soome) - Claudeci Brito (Brasiilia)

3. Dmitri Ivanov (Eesti) - Marcelo Alfaya (USA)

4. Rimantas Žvaliauskas (Leedu) - Mateusz Rybak (Poola)

5. Madis Mäeste (Eesti) - Asmer Salameh (Itaalia)

Amatöörmatšid

1. Silver Tagu (Eesti) - Hayfa Reda (Prantsusmaa)

2. Ron-Andro Selter (Eesti) - Gianmarco Cinque (Itaalia)

3. Kristofer Tammeväli (Eesti) - Juho Suvanto (Soome)

4. Yevhenii Kabanets (Ukraina) - Mario Gagliardi (Itaalia)

5. Randel Uibo (Eesti) - Henri Must (Eesti)

RAJU 16 ülekanne jõuab otseülekandes ka Delfi Kogupaketi tellijateni. Piletid Kalevi spordihalli on saadaval Piletitaskus.