Tänak ja tema kaardilugeja Martin Järveoja on enne kolme viimast etappi MM-sarjas teisel kohal ja kaotavad meeskonnakaaslastele Thierry Neuville - Martijn Wydaeghe`ile 34 punktiga.

2019. aastal maailmameistriks tõusnud eestlased vajavad järgmisel etapil suurepärast tulemust, et MM-tiitli heitluses püsida.

„Lootus on viimane asi, mis sureb. Seetõttu elab lootus alati ja tuleb vaid edasi rühkida,“ sõnas Tänak tiitliheitluse kohta, vahendab Rallit fi. „Thierry on tugeval positsioonil. Kolm rallit on jäänud, nii et vaatame, mis saab.“

„Kuid meie meeskonnal läheb mõlemas sarjas hästi,“ tõi Tänak sisse positiivse noodi. Meeskondlikult on Hyundai edu Toyota ees 35 punkti.

Hooaja 11. võistlus peetakse järgmisel nädalal Tšiilis. Tänakul on seal varem väga hästi läinud. 2019. aastal, kui Tšiili võõrustas üldse esimest korda autoralli MM-sarja etappi, võttis eestlane Toyotaga võidu. Lõuna-Ameerika etapp naasis MM-sarja mullu ja ka siis võitis Tänak, seekord M-Spordi Fordiga.

Nüüd on eestlasel võimalus juba kolmanda automargiga Tšiilis võita. „See, mis on varem juhtunud, on minevik. Ja tulevikusündmused on tulevik,“ jäi Tänak filosoofiliseks, kui temalt küsiti kolmanda autoga võitmise kohta.

Tšiili MM-ralli peetakse 26.-29. septembril Concepcioni linna ümbruses.