MTV rallieksperdid Riku Tahko ja Jari Ketomaa arutasid WRC-sarja sõitjateturu olukorda ning Tahko avaldas arvamust, et Toyota esinumber Elfyn Evans naaseb selle hooaja lõpus koju ehk kolib tagasi M-Sporti.

M-Sporti võib pidada Walesi rallisõitja „koduks“, sest Malcolm Wilsoni juhitud meeskond andis waleslasele 2013. aastal Sardiinias võimaluse osaleda karjääri esimesel MM-rallil. Evans sai debüüdil kuuenda koha ning 2014. aastal sai temast juba tiimi teine põhisõitja Mikko Hirvoneni kõrval.

2017. aasta oktoobris sai Evans oma kodumaal Walesis M-Spordiga ka karjääri esimese rallivõidu. Toyotasse siirdus ta 2019. aasta lõpus.

Tänavune hooaeg on 35-aastasele Evansile valmistanud suure pettumuse. Viimasel kahel rallil ebaõnnestunud waleslane on langenud MM-sarja kokkuvõttes juba neljandaks ning kaotab liider Thierry Neuville`ile (Hyundai) 52 punktiga.

„Olen viimased kolm aastat rääkinud, et Evans naaseb koju [M-Sporti],“ ennustas Tahko.

„Tal on karjääri alustamise ja päästmise eest M-Spordi ees tohutu tänuvõlg. Kahjuks ei saa Evans Toyotaga lepingupikendust ja ta naaseb koju. Ford, Inglismaa, Red Bull, Elfyn Evans ja Malcolm Wilson. See on pakett, millega koju naasta,“ lisas Tahko.

Toyota boss Jari-Matti Latvala andis hiljuti mõista, et Kalle Rovanperä teeb uuel hooajal nende eest kaasa taas täishooaja. Tiimijuht on ühtlasi kinnitanud, et tahaks 2025. aastal meeskonnas näha kahe põhisõitja asemel kolme.

Tänavu on Evansi kõrval teiseks Toyota põhimeheks Takamoto Katsuta. Jaapanlane praagiti aga järgmiseks Tšiili etapiks meeskonnast sootuks välja ning teda asendab 22-aastane soomlane Sami Pajari.