Eriksson suri augusti lõpus 76 aasta vanuselt raske haiguse tagajärjel. Rootslane oli selle aasta alguses avalikkusele teada andnud, et põeb ravimatut vähki.

„Mul on parimal juhul jäänud elada aasta, halvimal juhul pisut vähem. Seda ei tea keegi kindlalt. Parem on selle peale üldse mitte mõelda,“ sõnas Eriksson jaanuarikuus Rootsi raadiojaamale P1.

Tänasel matusetalitusel osales üle 600 külalise, teiste seas ka Inglismaa jalgpallikoondise endine kapten David Beckham, Inglismaa endine peatreener Roy Hodgson ja Rootsi kuningliku perekonna liikmed.

Eriksson oli esimene välismaalasest Inglismaa koondise peatreener. Ta viis inglased aastatel 2002-2006 kolmel järjestikusel suurturniiril veerandfinaali.

Eriksson juhendas pika ja eduka treenerikarjääri jooksul 12 klubi, sealhulgas Manchester Cityt, Leicester Cityt, Benficat, AS Romat, Fiorentinat, Sampdoriat ja Laziot ning võitis 18 karikat. Itaalias saavutas Eriksson seitse karikavõitu, seejuures Lazioga Serie A tiitli ja Euroopa karikavõitjate karika võidu.

Rahvuskoondistest juhendas rootslane veel Mehhiko, Elevandiluuranniku ja Filipiinide meeskondi.

Sel kevadel täitus Erikssoni eluaegne soov, kui ta juhendas oma lemmikklubi Liverpooli Anfieldil toimunud legendide mängus Amsterdami Ajaxi vastu.