Ogier teatas pärast augusti lõpus toimunud Soome MM-rallit, mille ta võitis, et osaleb hooaja lõpuni kõikidel etappidel. Põhjus sellele oli lihtne, kuna prantslane soovis heidelda karjääri üheksanda maailmameistritiitli nimel.

Möödunud nädalavahetusel Kreekas toimunud Akropolise rallil tabas aga Ogier´d suur tagasilöök. Prantslane tegi viimasel katsel avarii ning vaatamata finišisse jõudmisele kogunes kaotust nii palju, et pühapäevastest punktidest tuli suu puhtas pühkida. Kreekast jäi Ogier´ saldoks 13 silma.

Ebaõnnestunud ralli langetas Prantsusmaa legendi MM-sarja punktitabelis hoobilt teiselt kohalt kolmandaks. Sarja liidrist Thierry Neuville´ist jääb Ogier maha 38 ja Ott Tänakust nelja punktiga.

Ogier tunnistas Kreeka ralli järel, et MM-tiitli peale ta suure tõenäosusega enam ei konkureeri. Küll lubas prantslane siiski kaasa lüüa hooaja viimasel kolmel etapil, kuna soovib Toyotale olla lojaalne.

„Praeguse punktisüsteemi juures pole reaalne enam meistritiitlile mõelda. Minu eesmärk on rallidest lihtsalt rõõmu tunda. Tõde on see, et ma ei pööra enam MM-sarja üldarvestusele tähelepanu ja see ei tähenda mulle suurt midagi. Ma ei ütle seda sellepärast, et minu võistlus ebaõnnestus. Ma olin sellisel arvamusel juba enne Kreeka rallit. Aga kui mul on võimalus ja ma suudan tiitli nimel heidelda, siis loomulikult ma teen seda,“ sõnas Ogier.

Küsimusele kas Ogier jääb enda vanale plaanile kindlaks ehk sõidab kaasa kõikidel hooaja viimastel rallidel vastas prantslane: „Võtsin meeskonna ees kohustuse ja teen seda. Ma ei kavatse oma lubadust murda.“

Autoralli MM-sari jätkub kahe nädala pärast Tšiilis. Hooaja lõpetavad asfaldirallid Kesk-Euroopas ja Jaapanis.