24.-28. juulini Tallinna Lauluväljakul toimunud discgolfi Pro Touri etapp meelitas Eestisse kohale 147 maailma tippmängijat. Ürituse järgselt võis sotsiaalmeedias märgata, et suurem osa siia saabunud tippe tituleeris Euroopa Discgolfi Festivali läbiaegade parimaks discgolfi ürituseks. Samal seisukohal oli ka tänuüritusel sõna võtnud rahvusvahelise discgolfi assotsiatsiooni (PDGA) üks direktoritest Brian Hoeniger. „Antud võistlus näitas tervele discgolfimaailmale, kuhu suunas tuleb liikuda ning kuidas tuua discgolf päriselt inimeste keskele,“ võttis Hoeniger lühidalt Eestis kogetu kokku.

Festivali ühe korraldaja Matthias Vutti sõnutsi on ambitsioonika tiimi eesmärgiks olnud algusest peale korraldada maailma parimat üritust. „Meil on hetkel Eestis täiuslik keskkond selleks loodud, et päriselt midagi suurt ära teha. Võrratu asukoht Tallinna Lauluväljaku näol pealinna keskel, kogemustega tiim, tublid toetajad alates Kultuuriministeeriumist ja EAS-ist, lõpetades Tallinna linna ja kümnete eraettevõtetega. Lisaks muidugi tippmängijad, kes maailmas tegusid teevad,“ võttis Vutt edu valemi kokku.

Tuleviku plaanidest rääkides ei teinud korraldajad saladust, et plaanitakse Eestisse tuua ka discgolfi maailmameistrivõistlused. Kui järgmise suve suure slämmi turniiri korraldusõigus on Euroopa Discgolfi Festivalil juba taskus, siis MMi nimel töö alles käib. „Hiljemalt 1. oktoobriks tuleb ligi 100-st leheküljest koosnev pakkumisdokument PDGA poole teele panna. Oleme kenasti graafikus ja teeme pakkumise nii 2026. aasta kui ka 2027. aasta MM-i korraldamiseks,“ sõnas Vutt.

Tänuüritusel tutvustati ka Euroopa Discgolfi Festivali 2024 järelfilmi, mille filmimisse ja monteerimisse kõvasti töötunde panustati. „Sellised emotsioonidest pungil filmikesed on head visiitkaardid. Saame kompaktses formaadis kõikidele huvilistele näidata, mida ja kuidas me siin teha suudame,“ võttis Matthias Vutt järelfilmi mõtte kokku.