Bentancur võib karistada saada meeskonnakaaslase, Lõuna-Korea staarründaja Heung-Min Soni rassistliku solvamise eest. Juhtumi algmed viivad juunikuusse, kui Uruguay mängija andis kodumaal teleintervjuu.

Intervjuud juhtinud saatejuhi küsimusele, kas ta saaks talle kinkida Soni särgi vastas Bentancur: „Soni oma? See võiks olla ka tema nõbu särk, sest nad näevad kõik täpselt ühesugused välja.“

Hiljem otsustas Bentancur sotsiaalmeedias vabandada, öeldes, et tegu oli lihtsalt väga halva naljaga. Inglismaa jalgpalliliidu jättis Uruguay mängija avaldus aga külmaks ning nad alustasid Tottenhami poolkaitsja osas distsiplinaaruurimist. FA selgitas oma avalduses, et tegemist on raskendatud rikkumisega, kuna see sisaldas otsest või kaudset viidet rahvusele, rassile või etnilisele päritolule.

Inglismaa meedia teatel ähvardab Uruguay jalgpallurit 6-12 kohtumise pikkune mängukeeld. Keeld kehtiks vaid Inglismaa kõrgliigas ka kohalikes karikasarjades. UEFA egiidi all toimuvatel võistlustel saaks Bentancur meeskonda esindada.

Bentancuri väljaütlemist on kommenteerinud ka Son ise, kelle sõnul sõjakirvest kahe mehe vahel pole. „Ta tegi vea, ta teab seda ja on mult vabandust palunud. Tal ei tulekus eluilmas pähe kedagi tahtlikult solvata. Oleme vennad ja meie vahel pole midagi muutnud,“ sõnas ta juunis.