C-alagrupi mängupäev lõppes poolfinaalmänguga avaringis Complexity alistanud Põhja-Ameerika meeskonna M80e ja Astralise seljatanud Euroopa küberspordihiiu Fnaticu vahel.

Eeldatavalt tasavägiseks kujunema pidanud kohtumine maailma 25. meeskonna Fnaticu ja 27. edetabelireal paikneva M80 vahel ei petnud sugugi ootuseid ning pakkus Counter-Strike’i maailmas ennenägematutmängu.

Anubisel peetud avamäng läks meeskondade pideva hoopide vahetamise järel lisaajale, millest esimese järel ei suudetud jätkuvalt parimat välja selgitada. Kui kahe või kolme lisaaja nägemine pole sugugi haruldane nähtus, siis kolmapäeva õhtul toimunu oli mängu vähendatud raundide arvule ülemineku jooksul esmakordne. M80 ja Fnatic vajasid võitja selgitamiseks koguni kaheksat lisaaega, mille abil mängiti lõpuks ühe mängu jooksul ära terve standardse kolmemängulise seeria jagu raunde. Pikalt kestnud kohtumise tegi erakordsemaks veel see, et mängijatele võimaldati pärast kaht ja poolt tundi tualetipausi, mis on kõrgtasemel Counter-Strike’is kolmemängulise seeria jooksul esmakordne olukord. Pärast pea kolm tundi ja 71 raundi kestnud kohtumist läks seeriat juhtima 37:34 võitnud M80, kes suutis teisel kaardil kohtumise võidu ka kinnitada, vajades 16:13 teise võidu jaoks vaid üht lisaaega.

Maratonmatš oli kõrgtasemel Counter-Strike 2 ajaloo kõike pikem mäng, varasemalt oli tipptasemel sama pikalt mängitud vaid korra, kui mängu eelmises versioonis vajas Natus Vincere poolakate AGO võitmiseks samamoodi 71 mänguvooru ning võitis samuti seisuga 37:34. Kuna toona mängiti normaalaega praeguse 12 võidu asemel 16ni, vajasid M80 ja Fnatic rohkem lisaaegu.

ESL Pro League turniiri jätkub täna kell 14.30 D alagrupi poolfinaalide ning C alagrupi kaotajateringi kohtumistega. Play-offi kohtade nimel peetavaid alagrupimänge peetakse pühapäevani. Teisipäeval algavad 750 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiri sõelmängud, kus hakkab võidu eest heitlema ka Robin „ropz“ Kool.