Ametlikult saab täna, päev enne toetushäälte tähtaega (iga kandidaat peab koguma EOK liikmetelt vähemalt 15 toetushäält) rääkida veel ainult ühest presidendikandidaadist - juba esmaspäeval pressiteate vahendusel 25 toetushäält letti löönud endine riigipea Kersti Kaljulaid. Küll aga on selge sõnaga kandideerimist planeerimas Erich Teigamägi ja Urmas Sõõrumaa.

Teigamägi tutvustas oma mõtteid Eesti spordi arendamise teemal eile Eesti Päevalehe arvamusrubriigis („Erich Teigamägi: riigifirmad peaksid võidu- jooksma, et tippsportlaste särgile oma nimi saada!“, EPL 11.09.24) nagu ka Kaljulaid kaks nädalat tagasi („Kersti Kaljulaid: olümpiakomitee olgu spordieetika eestkõneleja, mitte möödavaataja“, EPL, 30.08.24)

Küsimusele, kas ta kardab, et kui EOK-s lisaks temale ka kogu ülejäänud meeskond välja vahetada, hakataks Eesti sporti lammutama, vastas Sukles tänases Õhtulehe intervjuus: „EOK ei suuda Eesti sporti kahe, kolme ega nelja aastaga tuksi keerata.“

Enda soosikut Sukles välja ei öelnud. „Ma usun EOK liikmeskonda sedavõrd, et tean: demokraatia võidab. Seda enam, et kõigi kolmega saab edasi minna,“ põhjendas Sukles, miks oma lemmiku nime saladuses hoiab.

EOK presidendivalimised toimuvad 11. oktoobril. Praegune president Sõõrumaa on selles rollis teist ametiaega, olles selleks esimest korda valitus 2016. aastal, kui ta võitis teist kandidaati, hilisemat Eesti peaministrit Jüri Ratast hääletuse lõppvoorus häältega 61:60.

2020. aastal kandideeris Sõõrumaa kõrval EOK presidendiks ka endine purjetaja, 1988 Seouli olümpiahõbe ja 1992 Barcelona olümpiapronks Tõnu Tõniste. Sõõrumaa võitis häältega 83:38. Tõniste oli kandidaat ka 2016. aastal, saades esimeses hääletusvoorus Sõõrumaa (37) ja Ratase (55) kõrval 29 häält.