Kolmapäeval toimunud esimeses voorus alistas Eesti meeskond koosseisus GM Kaido Külaots, IM Tarvo Seeman, GM Meelis Kanep ja Andrei Timošin 4:0 Kuveidi.

Naiskond koosseisus WIM Margareth Olde, WFM Sofia Blokhin, WFM Triin Narva ja WCM Grete Olde võttis Liibanoni vastu samuti 4:0 võidu.

Olümpia avavoorus suuri üllatusi ei sündinud, favoriidid kohtusid oluliselt nõrgemate võistkondadega ja ei vääratanud.

„Osalejate arv maleolümpial on väga suur. Esimesel päeval oli tõrkeid haldusküsimustes,“ sõnas Kaido Külaots Eesti maleliidu Facebooki lehel. „Nt busside väljumine ja sellest tulenevalt vooru algus viibis. Meeskonnal on ka veel mängumasina täisvõimsuseni minna, siiski oli töö piisav 4:0 võiduks Kuveidi meeskonna üle.“

„Kõik tüdrukud mängisid kindlalt ja rahulikult. 1. laual viis Margareth partii lõppmängu, kus kogenuma mängijana kindlalt võitis. 2. laual Sofia mängis Sitsiilia kaitset, vältis mängu lihtsustumist ja oli nõrgema mängija vastu dünaamilisem ning võitis küllaltki kergesti,“ lisas naiskonna juhendaja Jaan Ehlvest. „3. laual mängis Triin väga tugevalt avangut ja saavutas võiduseisu juba keskmängu üleminekul. Kõige pingelisem oli Gretel 4. laual, kus ta küll võrdsustas mustadega lipugambiidi avangust, kuid lipukahing kahe vankri vastu võis olla seejärel ekslik, siiski peale ajakontrolli leidis ta plaani, mille lõksu vastane ka langes.“

Neljapäeval kell 16 algavas teises voorus kohtub 60. asetusega Eesti meeskond 16. asetusega Serbiaga ning 38. asetusega Eesti naiskonna vastaseks on Costa Rica (79. asetus).