Jaapani autotootja rallimeeskond alustas tänavust hooaega vaid kahe põhisõitjaga: Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta. Valitsev maailmameister Kalle Rovanperä võttis vaheaasta ning on kaasa löönud vaid osadel rallidel. Kaheksakordne ilmameister Sebastien Ogier on juba paar aastat sõitnud pooliku programmi alusel.

Tänavune hooaeg pole Toyota leerile aga soovitud kujul kulgenud. Meeskondlikus arvestuses ollakse kolm etappi enne aasta lõppu Hyundaist 35 punktiga maas. Tiimi esisõitjaks on kerkinud vanameister Ogier, kes kaotab liider Thierry Neuville’ile 38 ja Ott Tänakule nelja silmaga. Nii palus meeskond prantslaselt Soome ralli järel, et ta neli viimast etappi kaasa teeks.

Tiimi pealik Jari-Matti Latvala tõdes portaalile Motorsport.com, et edaspidi vaid kahe põhisõitjaga suurt mängu ei mängi. „Tänavune on näidanud, et 2025. aastaks vajame kolme meest, kes teevad kaasa kogu hooaja,“ märkis soomlane. „Nüüdseks on selge, et kahe põhisõitjaga tiitlit ei võida.“

„Meil võib olla ka neljas sõitja, kes osaleb osadel rallidel, aga kolme põhikohaga meest on vaja. On veel asju, millele peame mõtlema,“ vaatas ta tuleva aasta poole. „Praegu on koosseisust vara rääkida.“

Kahekordne ilmameister Rovanperä peaks järgmisel hooajal taas täiskohaga WRC-s võistlema. Rohkem ühtegi ametlikku teadet kellegi Toyota veel teinud pole.

Tõenäoline tundub ka waleslase Elfyn Evansi jätkamine täisprogrammi alusel. Küsimus on aga teiste sõitjate osas. Pole teada, mis mahus sõidab edaspidi Ogier. Ilmselt rohkem segadust on jaapanlase Katsuta kohal, kes kehvade tulemuste tõttu septembri lõpus toimuvast Tšiili rallist eemale jääb. Teda asendab seal WRC2 tippsõitja, 22-aastane soomlane Sami Pajari.

„Loomulikult mõtleb Toyota ka tulevikku investeerimisele. Seepärast sai Sami Soomes võimaluse,“ viitas Latvala kaasmaalasele, kes Rally1 debüüdil neljanda koha noppis. „Toyota mõtleb tulevikule, aga vajame samal ajal ka sõitjaid, kes MM-tiitli suudaks võita.“

Hyundail on uueks hooajaks lepingud sõlmitud Tänaku ja Neuville’iga. M-Sport, kus tänavu sõidavad Adrien Fourmaux ja Gregoire Munster, pole veel järgmisest koosseisust uudiseid avaldanud.