Paidest pärit autosportlase tõus rallimaailmas on olnud omanäoline ja kiire. 2021. aastal osales ta FIA (rahvusvaheline autoliit) korraldatud videomängu „WRC 9“ võistlusel, mille võiduga tagas koha RallyStari talendiprogrammi Euroopa osavõistluse finaaletapile. Sealne esikoht avas talle mulluseks hooajaks ukse RallyStari programmis.

Ka seal õnnestus tal end heast küljest näidata, millega sai võimaluse võistelda FIA kulu ja kirjadega tänavu juunioride MM-sarjas. Endalegi üllatuseks võitis ta kohe esimesel võimalusel JWRC tiitli. Viiest etapist koosneva hooaja viimasel rallil Kreekas noppis ta JWRC-s teise koha, millest piisas MM-tiitli kindlustamiseks.

Tänu esikohale saab ta võimaluse sõita tuleval hooajal tasuta Ford Fiesta Rally2-ga neljal etapil WRC2-s. RallyStari programmis töötatakse ka selle nimel, et talle veel paaril etapil võimalus anda.

Delfi kohtus 24-aastase rallimehega loetud päevad peale viimast rallit. Jürgenson meenutas intervjuus senist teekonda JWRC tiitlini ja rääkis, kui palju end ralliringkonnas tõestada tuli. „Kui paar aastat tagasi arvutimängu võistluse võitsin, oli igasugu jutte, et kes see loll mängur on ja mis ta nüüd arvab endast,“ rääkis ta muu hulgas. Mõistagi tuli juttu ka tulevikusihtidest.

Romet Jürgenson, mõned päevad on Kreeka rallist möödas. Kas saavutus on nüüdseks kohale jõudnud?

Ma usun küll. Piisavalt ratsionaalse inimesena saan aru, millega hakkama saime. Suurt pilti vaadates me maailmaimet ei teinud, sest sellega on inimesed varemgi hakkama saanud. Siit tuleb lihtsalt normaalselt edasi minna. Kindlasti patsutan endale õlale, sest nullemotsiooni ka pole. Tegelikult on väga-väga hea meel.

Kui viimase katsega tiitli ära vormistasite, siis mis teil kaardilugeja Siim Ojaga peast läbi käis?