Kohtunikud määrasid Kreeka MM-ralli järel Ogier’le 30 000 euro suuruse tingimise trahvi.

Sellise karistuse tõi prantslasele kriitiline sõnavõtt, kus ta avaldas rahulolematust stardivahede üle, sest piloodid pidid sõitma nende ees startinud masinate tolmupilves.

„See ajab närvi, et sellel spordialal kunagi ei õpita. Me küsisime seda (loe: pikemaid stardivahesid), sest me teadsime, et siin saab olema tolmune. Ja siin oligi tolmupilv. Oh, nemad vastasid meile ikkagi eitavalt. Mis sellistel inimestel peas on? Mitte midagi. Täiesti hullumeelne,“ pahandas kaheksakordne maailmameister reedeses finišiintervjuus.

Esmalt teatas mainekas ralliportaal Dirtfish, et Ogier’le määratud karistus on selgelt liiga karm.

Nüüd kinnitas ka Toyota meeskonna rivaali M-Sporti boss Richard Millener, et on sellisest karistusest šokeeritud.

„Tõesti, ma ei leia sõnu. Võtke seda, kuidas soovite,“ ütles Millener, vahendab Ilta-Sanomat.

DirtFishi toimetaja Alasdair Lindsay tõi oma kolumnis esile, et 2021. aastal määrati Mads Østbergile vaid tuhandeeurone trahv ja tingimisi punktikaristus pärast seda, kui ta ühes intervjuus rehvide teemal sõna võttis. Østberg nimetas rallil kasutatud rehve kuradi pasaks.

„Ogier ei kirunud ega raevunud. Ta tegi terava kommentaari, jah. Kuid see on üks ohtlikumaid spordialasid maailmas. Kui nähtavus on halb, ajab see isegi maailma kõige rahulikumad ja osavamad juhid närvi,“ märkis Lindsay.