Missouri ülikool andis eile oma koduleheküljel ametlikult teada, et 19-aastane Bruss sõlmis nendega lepingu.

„Maailmameistrivõistluste kõrgushüppaja Karmen Bruus sõlmis lepingu Missouri ülikooli kergejõustikuprogrammiga ja liitub meie meeskonnaga algavaks 2025. aasta hooajaks,“ teatas ülikooli peatreener Brett Halter teisipäeva pärastlõunal.

Bruus krooniti 2022. aastal U20 vanuseklassi maailmameistriks. Sama aasta täiskasvanute maailmameistrivõistlustel Eugene`is saavutas Bruus finaalis tulemusega 1.96 seitsmenda koha, korrates Eesti rekordit ja kuni 18-aastaste maailma tipptulemust. Sel suvel saavutas Bruus U20 vanuserühma MM-võistlustel pronksmedali.

„Meil on hea meel tervitada Karmen Bruusi meie programmis,“ ütles Halter. „Karmen on äärmiselt edukas ja töökas isiksus, kes sobib meie kultuuriga suurepäraselt kokku. Tema edu maailmaareenil näitab, et Karmen on üks paremaid kõrgushüppajaid rahvusvahelisel tasemel ja tema kohalolek muudab meid kohe paremaks.“

Missouri ülikooli kodulehekülg ütleb Bruusi tutvustuseks veel seda, et ta valiti 2022. aastal võidetud U20 MM-tiitli järel Eesti aasta noorsportlaseks, mis oli üldse esimene kord, kui kõrgushüppaja pälvis sellise maineka auhinna.