Avaetapi võitja Rainer Talvar oli kindlalt kvalifikatsiooni kiireim, kuid esimeses eelsõidus püsis mullune meister Dmitri Janis tal tükk aega tuules, enne kui vahe venima hakkas. Teise eelsõidu võitis avaetapil teise koha saanud Silver Tamm, kes praktiliselt kogu 15-minutulise sõidu jooksul liikus paarisrakendis koos tiimikaaslase Rasmus Varblasega.

Finaalis asus Talvar koheselt Tamme ees juhtima, neile järgnesid Janis, Varblane ja Siim Loog. Vastu ootusi aga vahed kiiresti kasvama ei hakanud. Kui 25 sõiduminuti järel algasid liidrite seas kohustuslikud boksipeatused, edestas Talvar viiendal kohal olnud Loogi vaid seitsme sekundiga. Boksiteel kiiruseületamise eest saadud karistus kukutas Varblase teise kümne lõppu. Kohe pärast Varblase karistust sekeldustesse ka Tamm, kelle kokkupõrge ning sellesse kaotatud tosin sekundit lubasid Janisel ja Loogil mööduda. Lõpuks edestas Talvar Janist 7,5 ja Loogi 17,4 sekundiga. Talvari ja Janise duelli kiireima ringiaja peale võitis viimane 0,09-sekundilise paremusega ning teenis sellega kaks lisapunkti. AM-kategooria arvestuses oli parim 11. kohal lõpetanud Janar Tiitus. Amatöörkategooria esimesel etapil võidutsenud Mario Kaunis lõpetas alles 19. kohal.

Kahe etapi järel on meistrivõistluste liider Rainer Talvar 158 punktiga. Järgnevad Silver Tamm (122), Dmitri Janis (109) ja Reno Kööts (105). Siis tuleb juba suurem vahe, viiendal kohal olev Risto Kappet on kogunud 86 punkti. Üldse on kahe etapiga teeninud punkte 42 sõitjat, seejuures pole keegi ühe punkti peal.

Vaatamata suhteliselt äpardunud finaalile on AM-kategooria liider endiselt Mario Kaunis 59 punktiga, kuid Janar Tiitus jääb maha vaid nelja punktiga.

Meeskondadest on kolm tipptiimi teistest pikalt lahti rebinud. Charging Zebras by BS + RDX (Talvar, Tamm, Varblane) juhib 280 punktiga, TCM Pizzapoisid (Janis, Kööts, Parek) on 214 punktiga teine ning Euronics STR (Kappet, Raudsepp, Reinkort) 168 punktiga kolmas.

Võistluse kordus:

EVAL F4 2024 kolmas etapp sõidetakse 22. septembril Zandvoorti ringrajal.