37-aastane Raygun kerkis edetabeli tippu, sest ta kogus 2023. aastal Okeaania meistritiitli võitmise eest 1000 edetabelipunkti ja nüüd lisati see punktiskoor tema arvele.

Pariisi olümpiamängudel jäi austraallanna mäletatavasti 16 sportlase seas viimaseks ja ilma ühegi punktita.

„Tahtsin teha midagi uut ja loomingulist, see on minu tugevus. Tulin siia ja tahtsin endast jälje jätta teises stiilis,“ kommenteeris Raygun oma erilisi tantsuliigutusi olümpial.

Kummalisel kombel ei mahu ükski Pariisi olümpia medalist maailma edetabelis isegi mitte esikümnesse. Põhjus on selles, et olümpia tulemusi edetabelis ei kajastugi.

WDSF selgitas teisipäevases avalduses, et Shanghai ja Budapesti olümpia kvalifikatsioonivõistlused, aga ka Pariisi olümpia tulemused selles edetabelis ei kajastu, sest neil võistlustel osales vaid piiratud arv sportlasi. Lisaks teatas WDSF, et edetabelipunkte ei antud nende võistluste eest ka seetõttu, et võistlejad saaksid täielikult keskenduda olümpiamängude ettevalmistusele.

„Kooskõlas olümpiakvalifikatsioonisüsteemiga ei peetud edetabeliüritusi ajavahemikus 31. detsember 2023 kuni 2024. aasta Pariisi olümpiamängud. See strateegiline ajakava võimaldas sportlastel keskenduda ainult oma olümpiakvalifikatsiooni viimasele osale ilma täiendava surveta edetabelile,“ seisab WDSFi avalduses.

Maailma edetabelis on kajastatud iga sportlase neli parimat sooritust viimase 12 kuu jooksul. Nendel võistlustel teenitud punktid kehtivad 52 nädalat.

Vaata kava, millega Raygun mullu endale olümpiapääsme teenis: