Dokumentaalfilm viib vaatajad koos Jaan Roosega pinevale teekonnale üle Messina väina, mis lahutab Itaalia mandriosa Sitsiiliast ning mille käigus ületas Jaan Roose eelmise kõige pikema slackline’l kõndimise rekordi ning läbis ühtekokku 3640 meetrit. Maailmarekord jäi siiski püüdmata, sest Roose kukkus vaid 80 meetrit enne finišit.

Jaan Roose film võtab kokku rekordkatse ettevalmistuse, mis sisaldab endas ka slackline paigalduse, mis seati ülesse 200 meetri kõrgusele erineva kõrgusega elektripostide vahele ning selle Jaan Roose ise koos kaheksaliikmelise meeskonnaga. Paigalduse käigus kasutati ka helikopterit, mis kandis pilootköit, et juhtida ajaloo pikimat slackline.

Filmis saab näha ka erakordseid kaadreid rekordkatsest ning kuulda Jaani elavaid emotsioone nii enne kui ka vahetult peale slackline ületamist.

Filmi režissöör on Alex Gale, kes on rahvusvaheliselt tunnustatud režissöör ning ta on tuntud oma võime poolest tabada spordi kõige intensiivsemaid ja inimlikumaid hetki ning filmida tippsportlasi eriti väljakutseterohkes keskkonnas – seda demonstreerib hästi ka Jaani Messina soorituse jäädvustamine.

Film esilinastub 10. septembril kell 19.00 Fotografiska Tallinnas. Enne esilinastust toimub ka eksklusiivne vestlus Jaan Roose ja režissöör Alex Gale’iga.