Aastatel 2017 kuni 2023 esindas Osman NBA-s Cleveland Cavaliersi, sealjuures hooajal 2018-2019 viskas ta keskmiselt mängudes 13 punkti ja võttis maha viis lauda. Kuid ajapikku tema roll ja numbrid kahanesid, mullu jäi türklase arvele San Antonio Spursis keskmiselt seitse punkti ja kaks lauda.

476-s NBA põhihooaja matšis platsil käinud 201-sentimeetrine korvpallur otsustas sel suvel naasta Euroopasse ning ta lõi käed Panathinaikosega. „Tulin siia võitma Euroliiga tiitlit. See meeskond on suurepärane, kuid hooaeg tuleb tugeva konkurentsi ja teiste meeskondade tähelepanuväärsete hangete tõttu keeruline. Kui ilmselgelt oleme parimad ja võtame teise järjestikuse tiitli,“ lubas ta.

Enne USA-sse minekut esindas Osman Euroliigas Türgi klubi Anadolu Efes, mille peatreener oli nüüdne Panathinaikose juhendaja Ergin Ataman. „Teisedki Euroliiga meeskonnad tundsid minu vastu huvi, kuid otsus polnud raske. Rääkisin mitu korda Atamaniga, kes juhendas mind siis, kui olin noorem. Olen õnnelik, et olen osa Panathinaikosest,“ lisas ta.

Osmanit ootavad klubis ees Kostas Antetokounmpo, Lorenzo Brown, Jerian Grant, Marius Grigonis, Juancho Hernangomez, Panagiotis Kalaitzakis, Mathias Lessort, Konstantinos Mitoglou, Dimitris Moraitis, Kendrick Nunn, Ioannis Papapetrou, Kostas Sloukas ja Omer Yurtseven.

„Vaatasin pidevalt Euroliiga mänge ja hakkasin seda igatsema,“ väitis pressikonverentsil Osman, kes peagi tõi välja siiski ka reaalse Euroopasse naasmise põhjuse. „Suhtlesin mitme NBA meeskonnaga, aga me ei jõudnud palgaküsimustes kokkuleppele. Kuid tulen meeskonda, millel on seitse Euroliiga tiitlit ja ees ootab eriline aasta.“