„Viimased poolteist nädalat on olnud pööraselt kiire aeg – olen jõudnud suhelda küll paljude, kuid kahjuks kaugeltki mitte kõigi EOK liikmetega. Ometi olen näinud, et minu mõtted EOK tulevikust on leidnud sooja vastuvõttu ja mulle tundub, et päris arvestatav hulk spordimaailmast soovib näha muutusi. Seda kinnitab ka tänaseks juba 25 EOK liikmete poolt tehtud otsused esitada mind presidendi kandidaadiks. See on suur usaldus ning kinnitan, et kandideerin EOK presidendiks. Usun, et järgnevatel päevadel tuleb neid toetajaid juurdegi,“ sõnas Kersti Kaljulaid pressiteate vahendusel.

Minimaalselt on EOK presidendiks kandideerimiseks vaja 15 liikme toetus ning kandidaatide ülesseadmise tähtaeg on 13. september. Kaljulaid sõnul on tal hea meel, et viimastel nädalatel on nii spordiringkondades kui avalikkuses käivitunud ka järjest hoogsam debatt selle üle, mis on olümpiakomitee roll ja milliseid muutusi Eesti spordi juhtimine vajab.

„See on olnud ka üks minu eesmärke – tõmmata meie arutelud laiemaks, nii et iga alaliit ja spordiorganisatsioon arutaks, mis neile täna rõõmu teeb ja kus näevad kitsaskohti ja kuidas neid lahendada. Ükskõik milline kandidaat võidab – neist aruteludest saame kõik vajalikku mõtteainest. Ja ka iga spordiklubi võiks oma alaliidult küsida, mille eest nad seisavad ja kuidas hääletavad,“ ütles Kersti Kaljulaid.

Kaljulaid tegi üleskutse ka kõigile meediamajade korraldada järgnevate nädalate jooksul kõigi EOK presidendiks kandideerijate vahel ühiseid debatte.

Otsuse esitada Kersti Kaljulaid järgmise EOK presidendi kandidaadiks on tänahommikuse seisuga juba teinud:

Eesti Castingu Liit
Eesti Dartsi Liit
Eesti Firmaspordi Liit
Eesti Jahtklubide Liit
Eesti Jalgpalli Liit
Eesti Jalgratturite Liit
Eesti Jäähokiliit
Eesti Kelguspordi Liit
Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon
Eesti Matkaliit
Eesti Paraolümpiakomitee
Eesti Politsei Spordiliit
Eesti Ratsaspordi Liit
Eesti Spordimeditsiini Föderatsioon
Eesti Spordiselts Põhjakotkas
Eesti Tennise Liit
Eesti Veemoto Liit
Eesti Võimlemisliit
Eriolümpia Eesti Ühendus
Gerd Kanter
Irina Embrich
Tõnu Endrekson
Tõnu Tõniste
Võrumaa Spordiliit
Ühendus Sport Kõigile

EOK presidendi valimised toimuvad 11. oktoobril.