Värsket maailmameistrit tuleb austada, seega esmalt Juunior WRC tšempioniks kroonitud Romet Jürgensonist. Noormees ilmus rallitaevasse kui välk, sattus arvutimängu kaudu RallyStar programmi, osutus seal parimaks, sai võimaluse lüüa kaasa Juunior WRC sarjas ja pani selle kohe kinni. „Kui kolm aastat tagasi RallyStar välja kuulutati, nägin võimalust, aga see, et täna olen maailmameister, teinud sama, mida Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier... See tundub uskumatu,“ tunnistas Jürgenson, kelle näolt ei kippunud naeratus kuidagi kaduma.

Tark sõit tõi tiitli

Startides hooaja esimesele rallile Rootsis, polnud Jürgensonil aimugi, kui tugev ta võrreldes teiste noorte talentidega on. „Lootsin hooaja lõpus olla viie-kuue seas, aga Rootsi ralli, kus tulin teiseks, näitas, et kiirust on mul piisavalt. Võit Horvaatias istutas pähe mõtte, et võiks tiitli nimel võidelda,“ meenutas Jürgenson.

Kaks järgmist rallit läks nässu, kuid ometi oli Jürgensonil enne viimast etappi Kreekas, kus jagati topeltpunkte, edu lähima jälitaja, austraallase Taylor Gilli ees kaheksa punkti. „Tuleb sõita mõistusega, rünnata seal, kus võimalik ja mängida suurt mängu,“ pani Jürgenson paika taktika, millest perfektselt kinni pidas.