Roglič sisuliselt kindlustas võidu Vuelta eeleelviimasel etapil, kus ta mägisel mõõduvõtul tõusis vägeva sõiduga üldliidriks. Enne Vuelta viimast eraldistardist sõitu oli sloveeni edu Ben O’Connor veidi üle kahe minuti ja seda 34-aastane rattur käest ei andnud.

Pühapäevase temposõidu võitis šveitslane Stefan Küng (Groupama–FDJ), talle 31 sekundit kaotanud Roglič oli teine. Sloveen on viimastel hooaegadel Vuelta valitseja, sest ta võitis Hispaania velotuuri ka 2019., 2020. ja 2021. aastal. Lisaks on tema auhinnakapis eelmise aasta Giro d’Italia esikoht.

Sellega tõusis Roglič ajaloos teiseks ratturiks, kes on võitnud Vuelta rekordilised neli korda. Selle sajandi alguses sai samaga hakkama hispaanlane Roberto Heras. Tänavune jalgrattahooaeg kuulub aga sloveenidele, sest ülejäänud kaks suurtuuri (Giro d’Italia ja Tour de France) võitis Rogliči kaasmaalane Tadej Pogačar.

Tänavuse Vuelta viimasel etapil tegi südi esituse ka Ben O’Connor (Decathlon–AG2R La Mondiale), kes keskpärase temposõitjana kaotas Küngile 1.05. Sellega sai ta eraldistardist etapil 11. koha ning kokkuvõttes säilitas Austraalia rattur oma teise koha (kaotus kokkuvõttes Rogličile 2.36).

Vuelta esikuuikusse mahtusid veel Enric Mas (Movistar Team; + 3.13), Richard Carapaz (EF Education–EasyPost; +4.02), Mattias Skjelmose (Lidl–Trek; +5.49) ning David Gaudu (Groupama–FDJ; +6.32). Ainsa eestlasena kaasa löönud Rein Taaramäe (Intermarche - Wanty) jättis haigestumise tõttu velotuuri 18. etapil pooleli.